Acasa Tehnologie Lansarea Samsung Galaxy S5 planificata pentru luna Aprilie

Lansarea Samsung Galaxy S5 planificata pentru luna Aprilie

by Dragos Schiopu

Compania Samsung Electronics a anuntat la CES 2014 ca Samsung Galaxy S5 va aparea in luna aprilie a acestui an. De asemenea, reprezentantii companiei au afirmat ca este posibil ca S5 sa dispuna de o tehnologie revolutionara  si anume eye scanner.

Vicepresedintele Samsung, Lee Young Hee, a declarat saptamana aceasta intr-un interviu ca Samsung Galaxy S5 va putea fi asociat cu un nou  gadget inovator, o evolutie a ceasului inteligent Galaxy Gear. ,, Am anuntat deja ca primul model S5 va fi lansat la jumatatea acestui an, undeva in luna martie sau aprilie. Inca dezbatem data la care va avea loc prezentarea. In orice caz, atunci cand vom lansa Galaxy S5, va puteti astepta si la un succesor al ceasului inteligent Galaxy Gear care va avea functii mult mai avansate si un design mai modern”, spune doamna Young Hee.

samsungheemnbloomberg 304

Faptul ca Samsung se grabeste sa scoata pe piata noul model de smartphone, S5, se poate datora si faptului ca intreaga compania a inregistrat o scadere de 11% la vanzari in acest inceput de an, conform analistilor financiari. De asemenea, potrivit unui raport realizat de Daewoo Securities pe 23 decembrie,  in al patrule trimestru al anului 2013, Samsung a distribuit doar 11 milioane de telefoane Galaxy S4, fata de 17 milioane

Cititor de amprente

14036251-laser-scanning-eye-close-up

Vanzarile de smartphone-uri Galaxy S4 au suferit o scadere destul de puternica odata ce Apple a lansat in septembrie 2013 iPhone-ul 5S si 5C. 5S include un scanner de amprente cu senzori speciali, iar Samsung se gandeste serios sa introduca un senzor pentru ochi care ar putea recunoaste ochii utilizatorului. La Las Vegas, Lee Young Hee da curs zvonurilor aparute deja si afirma ca ,, Multa lume este pur si simplu fascinata de recunoasterea utilizatorului prin intermediul unui eye scanner. Recunosc ca studiem aceasta posibilitate, dar nu pot spune cu certitudine daca Galaxy S5 va dispune sau nu de aceasta tehnologie.”

Un nou design

Dupa ce Galaxy S4 a dezamagit cu design-ul sau mult prea asemanator cu S3, cei de la Samsung promit un aspect original si elegant al modelului S5. ,, Lansarea S5-ului va fi foarte importanta pentru Samsung.  Competitia devine din ce in ce mai acerba si nu va fi un an usor pentru companie”, spune Lee Seung Woo, un analist la IBK Securities.

In interviul acordat la CES, , Lee Young Hee recunoaste faptul ca S4 nu a avut un mare impact asupra populatiei datorita aspectului care nu aducea ceva nou si afirma ca ,, Pentru S5, ne vom intoarce la elementele de baza. Este vorba in mare marte de ecran si de felul in care se simte carcasa.”. Lee Young nu a facut nicio precizare in legatura cu dimensiunea ecranului.

Ecran curbat

Compania coreean a inteles in cele din urma ca design-ul unui telefon influenteaza cumparatorul in proportie de peste 50 %. Astfel, Samsung pune la punct detaliile care ne vor lua ochii tuturor. Marginile din jurul ecranului ar putea sa fie mai subtiri si este posibil sa fim martorii unuia dintre primele telefoane curbate  deoarece astfel de gadgeturi vor fi in perioada urmatoare in lumina reflectoarelor.

Samsung-Galaxy-Curve

Din punctul meu de vedere, Samsung Galaxy S5 va fi un adevarat concurent al iPhone-ului 6. Pe langa faptul ca Samsung este cel mai mare producator de smartphone-uri la nivel global, cu aproximativ o treime din piata, o multime de persoane prefera sistemul de operare Android in detrimentul iOS. In plus de asta, preturile smartphone-urilor de la Samsung sunt mult mai accesibile decat cele oferite de Apple. Acum ramane de vazut ce ne va rezerva anul 2014 in materie de telefoane si cu ce ne vor surprinde marile giganti Samsung si Apple.

s-ar putea sa-ti placa