Acasa Computere AMD Nano PC, un mini computer cu procesoare Mullins ce ruleaza Windows 8.1

AMD Nano PC, un mini computer cu procesoare Mullins ce ruleaza Windows 8.1

by Dragos Schiopu

AMD chiar nu sta deageaba, sunt aproape gata de lansarea unei noi serii de procesoare cu numele de cod Mullins. Aceste procesoare sunt Quad Core, au un consum extrem de mic, de pana in 2 watti si au fost folosite in realizarea unui concept de Nano PC ce a fost prezentat la CES.

Nano PC-ul este extrem de subire, aproape incredibil tinand cont de specificatiile oferite si de faptul este cat palma. Acesta reuseste sa incorporeze procesorul Quad Core, 2 GB de memorie RAM, un SDD de pana la 256 GB, capacitatea de streaming full HD si chiar de a rula jocuri 3D.

AMD sustine ca acest NANO PC ar putea sa ofere performante similare cu un desktop atunci cand ruleaza Windows 8.1 pe un display 1080p. La CES 2014 chiar au facut o demonstratie a unuia dintre Nano PC-uri ruland Fifa 2014 fara nici o problema.

Nano PC-ul are un singur port, ceva ce AMD a numit DockPort, bazat pe tehnologia DisplayPort ce permite conectarea unui monitor, a mai multor device-uri pe USB si a unei surse de alimentare. Teoretic vorbind, acest device ne permite o conectare aproape nelimitata a device-urilor pe USB, deoarece este modular si AMD ne-a aratat diferite posibilitati de interconectare a device-urilor prin porturi HDMI si USB.

Pentru a intelege mai bine despre ce este vorba, va las mai jos cu un clip realizat de cei de la MaximumPC, direct de la CES. Cert este ca e un cpu care poate fi utilizat cu usurinta in tablete si device-uri portabile.

s-ar putea sa-ti placa