Acasa Tehnologie Masinile care se conduc singure tot mai aproape

Masinile care se conduc singure tot mai aproape

by Dragos Schiopu

masiniDaca anul trecut aceasta tehnologie era trecuta doar in foi, anul acesta s-a demonstrat ca se poate, facandu-se astfel teste dupa teste.

BMW si Audi au reusit sa faca acest lucru, avand la baza tehnologia actuala. Masina celor de la BMW a fost capabila sa conduca pe o strada, iar mai apoi sa-si caute singura un loc de parcare, facand totodata acest lucru automat. O idee foarte buna, mai ales ca parcarile sunt cele mai mari batai de cap pentru soferii incepatori si nu numai, dar putem aminti aici ca la CES 2014 s-a dezvaluit un nou dispozitiv care va ajuta foarte multe persoane. Acel dispozitiv se poate controla de pe un telefon inteligent, cel mai remarcabil este ca putem sa parcam masina din exteriorul ei, special pentru a nu mai ramane cu un gand negru ca putem forma pagube materiale.

Pe langa, cei de la Audi nu au stat pe loc si au demonstrat si ei ca parcarea automata este posibila in ziua de astazi. Acestia, pe langa parcare au aratat ca masina se poate conduce singura in momentul in care traficul se desfasoara cu o viteza mai mica de 40 mph. Realizatorii acestor tehnologii au declarat ca masinile vor putea in cel mai scurt timp posibil sa conduca mult mai bine decat un om, toate acestea pentru ca nu pot adormi la volan si totodata, vor respecta regulile de circulatie.

Masinile acestea vor fi echipate cu cate un laser, radar, aparate foto-video dar si cu cate un procesor de generatie noua. Acest procesor este Tegra K1, prezentat si el anul acesta la CES. Acest dispozitiv are 192 de nuclee, acesta putand sa proceseze si sa controleze foarte bine o masina autonom. Dupa teste, ambele firme sunt dispuse sa foloseasca acest model de procesor in productia de automobile viitoare, ducand astfel totul la un alt nivel.

s-ar putea sa-ti placa

Comentariile sunt inchise.