Acasa Tehnologie Japonezii au creat planta care produce plastic

Japonezii au creat planta care produce plastic

by Dragos Schiopu

bacterii_cercetare_26008400

Cine si-ar fi imaginat vreodata ca cercetatorii sunt capabili sa creeze o planta care sa produca plastic? Iata ca datorita tehnologiei si cercetarilor in domeniu, oamenii de stiinta au reusit sa faca unul dintre cele mai importante sisteme de productie a plasticului din lume. Conform spuselor acestora, materialele plastice vor putea fi recoltate direct din plantatiile agricole, fara sa mai treaca prin anumite procese pana sa ajunga la stadiul final.

Daca stam bine si ne gandim este una dintre cele mai importante descoperiri facute in ultimii ani, intrucat plasticul este folosit la tot mai multe dispozitive iar producatorii sunt nevoiti sa apeleze la tot felul de metode daunatoare, astfel cu ajutorul acestei plante plasticul va prinde o alta forma si va fi mult mai usor de produs.

Planta conceputa de cercetatorii din Tokyo este capabila sa genereze o serie de substante eficiente in reproducerea sistetica a unor materiale. Seiichi Taguchi este initiatorul acestui sistem, profesor de biotehnica la Universitatea Hokkaido, singurul om din lume care a reusit sa creeze o planta care transforma dioxidul de carbon in plastic. Intreaga echipa a cercetatorului japonez a lucrat la acest proiect in parteneriat cu inginerii de la Toyota Motors.

Conform ultimelor studii facute de cercetatori se pare ca s-a gasit in sfarsit o noua modalitate de polimerizare a acidului lactic, pentru a putea fi transformat in acid polilactic.

Tehnologia in acest domeniu va evolua si mai mult, facand astfel tot mai multe sisteme cu ajutorul carora mediul sa fie protejat, lumea sa poata sa aiba acces mult mai usor la anumite materiale si totul dintr-o sursa nelimitata. Vom vedea pe viitor cat de departe va reusi sa ajunga tehnologia specialistilor japonezi, intrucat la momentul de fata ceea ce au reusit sa produca reprezinta doar un simplu prototip. De indata ce proiectul va fi finalizat, oamenii de stiinta ne promit ca vor reusi sa integreze acest tip de planta in anumite sere pentru a produce o cantitate mai mare de plastic, fapt ce ar duce la o schimbare radicala a preturilor.

s-ar putea sa-ti placa