Acasa Computere Cortana va fi lansata pe Android si iOS

Cortana va fi lansata pe Android si iOS

by Dragos Schiopu

cc

Dupa cum bine stiti Cortana este principalul modul vocal al viitorului Windows 10, a celor de la Microsoft. Cu toate ca in momentul de fata sistemul de operare si versiunea Cortanei sunt in perioada de testare, se pare ca dezvoltatorii ne promit aparitia acestui modul si pe versiunile Android si iOS, intocmai pentru a le dovedi tuturor ca acest sistem este extrem de bine gandit in comparatie cu celelalte de pe piata. Microsoft a inceput sa lucreze inca de acum 1 an la un asistent digital suficient de inteligent incat sa poata executa anumite comenzi pentru a face utilizarea mai usoara, Cortana ar putea deveni in timp una dintre cele mai bune astfel de platforme de comenzi vocale, intrucat tehnologiile pe care le foloseste sunt suficient de bine gandite incat sa satisfaca cerintele tuturor utilizatorilor.

Momentan Microsoft foloseste asistentul personal Cortana pe telefoanele cu Windows Phone de un an, insa conform spuselor acestora noua versiune ce va fi lansata odata cu aparitia noului sistem de operare, Windows 10, va fi valabila atat pe Windows cat si pe iOS si Android.

Asistentul vocal a celor de la Microsoft este inspirat din seria de jocuri video Halo. Conform cercetatorilor Cortana este una dintre cele mai bune astfel de platforme create in ultimii ani, ce ar trebui sa devina destul de fiabila si pe platforma Windows pentru desktop.

„Acest tip de tehnologie, care poate citi si întelege emailul, programarile din calendar, mesajele si continutul din aplicatia de contacte va juca un rol central in actualizarile Cortana, la care lucram acum pentru lansarea din toamna” a declarat directorul Microsoft Research, Eric Horvitz.

Cei de la Microsoft sunt de parere ca datorita imbunatatirii aduse a recunoasterii limbii si capacitatii de cautare si invatare, viitorul lor sistem digital va reusi sa satisfaca toate nevoile utilizatorului, fie el experimentat sau incepator in acest domeniu. In comparatie cu Siri, Cortana beneficiaza de unele dintre cele mai noi tehnologii, astfel devenind cel mai bun asistent vocal din lume.

s-ar putea sa-ti placa