Acasa Tehnologie Irak interzice Facebook, Google, Twitter si Youtube

Irak interzice Facebook, Google, Twitter si Youtube

by Dragos Schiopu

Cum vi s-ar parea sa navigati pe internet fara a avea voie sa accesati paginile Google, Facebook, Twitter sau Youtube? 90% din site-urile pe care le vizualizam in fiecare zi au legatura cu cel putin una dintre paginile enumerate anterior. Ei bine, acest lucru se intampla chiar in zilele acestea in Irak.
SocialMediaBan_zps3cb1d704
Ministerul Comunicatiilor din Irak a anuntat de curand ca accesul populatiei la Google, Facebook, Twitter sau Youtube este strict interzis. Se pare ca aceasta masura a fost luata din cauza tensiunilor militare care sunt din ce in ce mai accentuate in tara asiatica. Mai mult decat atat, oficialii din Irak au decis si interzicerea retelelor private virtuale (VPN-uri). Sa nu va imaginati ca sta cineva cu pistolul la tampla cetatenilor pentru a nu acces site-urile respective, autoritatile au alte metode. Acestia le-au cerut operatorilor de telefonie sa opreasca transferul de date pe mobil, chiar si serviciile de mesagerie instant.

Pe langa retele de socializare mentionate mai sus, in Irak au fost interzise si anumite servicii de comunicare, Whatsapp si Skype, potrivit Reuters. Acest lucru este foarte ingrijorator deoarece Whatsapp este una dintre cele mai populare si utilizate metode de comunicare virtuala din intreaga lume.
WarPICbyUSArmy
Un purtator de cuvant Facebook a declarat de curand ca ,, Suntem deranjati de rapoartele privind problemele de acces in Irak si investigam acest caz. Interzicerea accesului la servicii de internet, servicii esentiale pentru comunicare si comert pentru milioane de oameni este o problema a comunitatii globale.” De asemenea, cei de la Youtube au luat act de cele intamplate si au confirmat stirile,,E adevarat ca unii utilizatori nu mai pot accesa Youtube in Irak.”
how to access blocked facebook at office school image
Parerea mea este ca acest lucru nu va dura foarte mult, fiind de asemenea ineficient pentru ca multi utilizatori ai internetului pot gasi cu usurinta metode alternative prin care sa poate accesa site-urile interzise.

s-ar putea sa-ti placa

1 comentariu

seby 09-08-2014 - 20:45

daca m-as trezi si nu as putea accesa,pagini si site-uri de internet?as servi linistit cafeaua,as pleca la serviciu,as munci si as castiga bani incat sa-mi platesc facturile care sunt de ordinul sutelor de euro…in paralel m-as gandi cati se vor spanzura cand vor vedea ca nu pot intra pe facebook,pe bloguri sau pe site-uri porno….cati deprimati vor fi pe pamant….

Comentariile sunt inchise.