Acasa Tehnologie SMS-urile cu miros, de acum o realitate cu oPhone

SMS-urile cu miros, de acum o realitate cu oPhone

by Dragos Schiopu

Da, ati citit bine. Anul 2014 va ramane in istoria tehnologiei si prin trimiterea primului mesaj olfactiv din toate timpurile. Este vorba de o noua inventie realizata de catre doi profesori de la cea mai prestigioasa universitate a Americii, Harvard.
2014_06_19_15_57_00
Cei doi inventatori, pe numele lor David Edwards si Rachel Field, au trimis saptamana trecuta un SMS cu miros de macarons(desert traditional frantuzesc) si sampanie. Bineinteles ca intrebarea tuturor este ,,Cum se poate asa ceva?”. Ei bine, nu e chiar neurochirurgie, dar aceasta inventie a necesitat totusi multe teste prealabile si aceasta tehnologie este momentan compatibila doar cu iPhone. oPhone, caci asa se numeste inventia, reprezinta un dispozitiv ce se aseamana cu un tub si care se poate conecta la iPhone pentru a putea primi SMS-urile cu miros. Edwards, specializat in inginerie, a declarat ca “oPhone aduce un nou fel de experienta senzoriala in mesajele de pe dispozitivele mobile. Cu oPhone, oamenii vor putea impartasi cu toata lumea, de pretutindeni, nu doar cuvinte, imagini si sunete, ci o experienta senzoriala in sine”.
ophone_contentfullwidth

oPhone se foloseste de aplicatia oSnap din AppStoare pentru a trimite mesajele cu miros, aplicatie care, conform spuselor ui Edwards, poate stoca pana la 32 de arome diferite, formand mai apoi peste 300.000 de parfumuri unice. „Mirosul este ciripitul natural al lumii, pentru ca e nevoie de doar cateva secunde pentru a primi o mireasma”, a mai adaugat americanul de la Harvard.
1396393039000-Bacon-App-CBS
Inca nu se stie cu exactitate cand vom putea sa intram in posesia dispozitivului oPhone. Un lucru este cert: de acum inainte ne vom putea bucura si se mirosul specific unei tari, mancari, bauturi sau incapere, nu numai de frumusetea ce reiese dintr-o fotografie. Totusi, sunt curioasa cum va reactiona intreaga suflare tehnologica odata cu lansarea acestui gadget, care, dupa mine, va face diferenta in scurt timp in ceea ce priveste trimiterea mesajelor sau mail-urilor. Nu putem decat sa asteptam cu nerabdare momentul in care vom putea dispune de aceasta tehnologie, poate chiar si pentru Andorid.

s-ar putea sa-ti placa