Acasa Tehnologie Internetul va ajunge si in spatiu

Internetul va ajunge si in spatiu

by Dragos Schiopu

703187main_icap_SpaceX_FalconCu siguranta ati observat faptul ca internetul este din ce in ce mai prezent oriunde am merge. Daca inainte era o minune atunci cand gaseam o retea de Wi Fi fara parola, acum majoritatea localurilor ofera internet gratis si, mai mult decat atat, dispunem de internet gratuit in biblioteci, parcuri si chiar pe strada daca suntem putin mai norocosi. Privind extinderea aceasta a internetului, un miliardar doreste sa duca internetul si in spatiu.

Mai exact este vorba despre Elon Musk, CEO la SpaceX si Tesla Motors. Acesta doreste sa construiasca un sistem de sateliti in spatiu a carui rol ar fi acela de a oferi internet de mare viteza pe intreaga planeta.

Numarul de sateliti care ar trebui sa ofere internet pe pamant este de cateva sute si vor fi lansati la o distanta de 1.200 kilometri de pamant. Acestia vor fi lansati mult mai jos decat satelitii obisnuiti care se afla la o distanta de 35.000 de kilometri astfel incat calitatea internetului sa fie una mai buna, la fel si viteza acestuia.

Totusi acest proiect se afla doar in stadiul de idee iar Elon Musk spune ca pana il vom vedea pus in practica vom avea de asteptat minim 5 ani cu toate ca finalizarea lansarii satelitilor ar putea dura mai bine de 15 ani.

s-ar putea sa-ti placa