Acasa Tehnologie Inteligenta artificiala a creat noi proteste in SUA!

Inteligenta artificiala a creat noi proteste in SUA!

by Dragos Schiopu

a

Inteligenta artificiala reprezinta una dintre cele mai mari descoperiri din istorie, reprezinta evolutia gandirii omului asupra roboticii, asupra unor sisteme care pe viitor ar putea sa ne faca viata mai usoara, sau nu. Inteligenta artificiala se dezvolta extrem de rapid in comparatie cu celelalte tehnologii de pe piata, fapt ce creeaza un razboi intre cercetatori si oamenii de rand, care sunt de parere ca acest sistem ar putea pune Pamantul intr-o distopie din filmele science fiction.

Cu ocazia evenimentului SXSW, o grupare de persoane inarmate cu afise, bannere si tricouri, si-au expirat opinia cu privire la masinariile inteligente ale viitorului, mai degraba s-au revoltat in privinta dezvoltarii inteligentei artificiale. Oamenii sunt tot mai ingrijorati de roboti, sunt ingrijorati ca vor deveni mult mai inteligenti decat oamenii si ca intr-o buna zi ar putea sa preia controlul planetei.

Unul din cei aflati la aceasta manifestare a declarat presei ca scopul intregului protest este de a trage un semnal de arma asupra potentialelor pericole a dezvoltarii acestei tehnologii, de modul in care inteligenta artificiala va deveni atat de evoluata incat va fi in stare sa devina de necontrolat. Acesta a mai mentionat ca protestul nu este dedicat anti-tehnologiei, este dedicat cercetatorilor si savantilor, sa aiba un control mai bun asupra dezvoltarii unor astfel de dispozitive.

Grupul de protestatari a reamintit si de mesajele spuse de unii dintre cei mai inteligenti si mai importanti oameni de pe planeta, Elon Musk si Stephen Hawking, in legatura cu aceasta tema. Acestia si-au exprimat ingrijorarea cu privire la singularitate, mai exact, momentul in care inteligenta articiala o va depasi pe cea umana.

Fondatorul Space X si Tesla Motors, Musk, a donat 10 milioane de dolari Institutului pentru Viitorul Vietii pentru a mentine in siguranta Inteligenta Artificiala. Unul dintre cei care se ocupa la momentul de fata de dezvoltarea inteligentei artificiale pentru persoanele cu dezabilitati, a discutat cu protestatarii si le-a explicat intentia dezvoltarii unei asemenea tehnologii. „Ei vad imaginea de ansamblu, dar nu stiu exact in ce punct se afla dezvoltarea tehnologica. Am putea fi la cateva mii de ani distanta de viitorul despre care vorbesc ei” a declarat acesta.

asdas

s-ar putea sa-ti placa