Acasa Tehnologie Intel reduce din personal

Intel reduce din personal

by Dragos Schiopu

intelIntel a anuntat de curand ca se asteapta ca forta de munca va scadea cu pana la 5% in acest an, asteptarile din punct de vedere financiar fiind foarte mici pentru 2014.

Cei de la Intel au specificat asteptarile lor, afirmand ca urmeaza un declin in forta de munca. Compania a declarat ca a avut un venit mult mai mare, dar vanzarile au avut de suferit cu o crestere mai lenta in grupul Data Center.

Declinul de pe piața PC-urilor a fost o mare piedica pentru Intel anul trecut. Veniturile anuale au scazut 1 la suta la 52.7 miliarde dolari, in timp ce venitul net a scazut 13 la suta la 9,6 miliarde de dolari.

„Intel isi va concentra resursele pentru a satisface nevoile de afaceri in acest an,” in conformitate cu o declaratie a companiei: „Acest lucru va include o reducere a fortei de munca vizate.”

Intel a mentionat totusi ca rata de uzura in personal este de aproximativ 4 la suta pe an. O reducere a fortei de munca ar putea fi realizata prin redistribuiri, programe de voluntariat, pensionari, dar si prin alte procedee,

Compania a angajat 108.000 de persoane in al patrulea trimestru, in conformitate cu o depunere cu Securities and Exchange Commission din SUA. Deci, un declin de 5 la suta din personal ar însemna o reducere de aproape 5.400 de angajați, lasand compania cu o forta de munca mai mica de 103.000 persoane.

Desi Intel domina sectorul PC-urilor, se lucreaza din greu pentru a ajunge din urma piata tabletelor si cea a dispozitivelor mobile.

„Din cand in cand ni se schimba prioritatile de organizare si acest lucru poate duce la nevoia de diferite seturi de competente in cadrul diferitelor organizatii”, au declarat cei de la Intel.

Acest lucru ne arata inca o data ca piata PC-urilor este intr-o contrinua scadere, acestea in curand incepand sa dispara din casele noastre. Cum au declarat si mai sus, Intel are un nou plan dorind sa se axeze foarte mult pe terminalele mobile, tablete sau ultrabook-uri, acolo putand sa scoata un venit anual mult mai ridicat.

s-ar putea sa-ti placa