Acasa Computere Criminalii cybernetici romani au lansat un malware sub denumirea de ” Decebal „

Criminalii cybernetici romani au lansat un malware sub denumirea de ” Decebal „

by Dragos Schiopu

d1

Cercetatorii de la firma de securitate IT IntelCrawler au identificat un nou malware numit „Decebal” care este proiectat pentru a fura informatii de la sistemele tip POS.

„Decebal” a fost scris in Visual Basic, iar codul acestuia nu are nici mai mult, nici mai putin de 400 de linii. Daca stam si analizam putin in trecut observam ca numele malware-lui „Decebal” provine de la regele Daciei, cunoscuta astazi ca zona istorica a Romaniei si Republicii Moldova.

Ceea ce este mai interesant este ca malware-ul este capabil sa verifice daca sistemul este compatibil pentru „ingineria inversa”, acesta fiind gandit si proiectat in special pentru a fura datele cardurilor de credit.

Malware-ul Decebal POS a fost lansat pe 03 ianuarie 2014 cu un scop puternic si periculos pentru eventualele sale victime.

La inceput de lansare a fost testat pe platforma online VirusTotal in asteptarea ca ar avea vreun fisier malicios care poate pune in pericol utilizatorul.

Se pare ca romanii au simtul umorului in ceea ce priveste crearea de virusi informatici, deoarece au lasat open source cateva fisiere care contin expresii amuzante precum: (‘lindic.txt’), „Esti Beat?” etc.

Oare acesta sa fie un semnal, sau un hacker care isi testeaza aptitudinile?

Recomand pe aceasta cale sa folositi cele mai bune si mai eficiente soft-uri antivirus de pe piata, pentru o mai buna siguranta.

s-ar putea sa-ti placa

1 comentariu

Ioan Mihai 19-01-2014 - 20:56

Legat de hackingul pos-urilor trebuie sa fie clar un semnal de alarma, mai ales asupra celor care inca ruleaza windows xp. Chiar imi aduc aminte de un contract mai vechi pe care posta romana la avut cu o companie de pe la noi, in care a comandat vreo 6000 de posuri. Stii cate s-au implementant? fix 0.

Comentariile sunt inchise.