Acasa Tehnologie Intel inchide magazinul AppUp

Intel inchide magazinul AppUp

by Dragos Schiopu

On_Intel_Appup_Color_Icon_purpleOficialii de la Intel au declarat ca doresc sa inchida magazinul lor AppUp, fiind proiectat initial pentru netbook-uri, ulterior urmand sa fie dezvoltat chiar si pentru ultrabook-uri, smartphone-uri, tablete sau televizoare.

Aceasta decizie nu va afecta foarte multe persoane, multi utilizatori au declarat ca pana in acest moment nu au auzit de acest magazin, mai mult nici nu se asteptau sa existe asa ceva, acestia avand niste declaratii cu multe semne de intrebare: „Intel a avut un magazin App! Pentru ce!”

Site-ul oficial al celor de la Intel nu ofera foarte multe clarificari din acest punct de vedere, acestia au aruncat doar un singur motiv: „Prin inchiderea centrului Intel AppUp, Intel va fi in masura sa se concentreze mai mult decat oricand pe dezvoltarea urmatoarei generatii de inovare a platformei.” Totusi, eu am o nelamurire. Oare asa mult se concentrau oamenii de la Intel pe acest magazin incat nu puteau sa invoveze si sa treaca la o treapta superioara? Este asa greu de intretinut o astfel de platforma la nivelul la care a ajuns aceasta companie?

In cele din urma, un purtator de la Intel a incercat sa mai clarifice putin lucrurile, dar la fel nu foarte mult.  „Piata este in schimbare … nevoile consumatorilor se schimba, asa ca incercam sa ne reglam si sa ne concentram asupra serviciilor bazate pe cloud.”

Intel a lansat centrul AppUp in ianuarie 2010. La acea vreme, Intel a declarat ca magazinul a avut ca scop Netbook-urile, dar compania se astepta ca migrarea sa vina imediat si la PC-uri, smartphone-uri, televizoare si alte dispozitive.

Daca acest lucru va insemna un lucru negativ pentru utilizatorii platformei ramane de vazut in viitor, cu siguranta putem vedea lipsa unui anumit serviciu abia dupa ce acesta este retras de pe piata.

s-ar putea sa-ti placa