Acasa Telefoane Motorola cumparat de catre Lenovo

Motorola cumparat de catre Lenovo

by Dragos Schiopu

LenovoGoogle a confirmat ca a vandut Motorola Mobility pentru 2,9 miliarde de dolari celor de la Lenovo, acestia au oferit 660 milioane in numerar, 750 milioane in actiuni Lenovo, iar restul de 1,5 miliarde de dolari fiind platiti sub forma unui bilet de ordin.

Dupa ce Motorola a devenit marca Lenovo, acestia au preluat si dispozitivele lansate foarte recent, unde remarcam pe Moto X sau Moto G. Pe langa, Lenovo a mai obtinut peste 2000 de brevete.

Cu aceasta miscare, cei de la Lenovo au toate sansele sa faca un salt foarte important pe piata de telefoane inteligente. Multi afirma ca brandul mai puternic al celor de la Motorola s-ar putea sa ii ajute in ceea ce tine de vanzari.

CEO-ul Lenovo, Yang Yuanqing a declarat ca este foarte multumit de aceasta miscare si ca acum, cu portofoliul si produsele inovatoare vor putea transforma Lenovo intr-un puternic competitor la nivel mondial in ceea ce tine de piata de smartphone-uri.

In 2005 Lenovo a dat lovitura in momentul in care a cumparat mai multe afaceri de la IBM, dupa acest lucru, compania s-a transformat instantaneu intr-un jucator important pe piata de PC-uri, bazandu-se aici pe seria ThinkPad.

Revenind la Google, aceasta tranzactie facuta cu Motorola a insemnat sa piarda ceva bani, fiind declarata una dintre cele mai slabe investitii. Google a cumparat Motorola in anul 2012, atunci acestia au platit nu mai putin de 12.5 miliarde dolari, urmand ca mai apoi sa cedeze aceasta companie la doar 2.9 miliarde de dolari.

Cu toate acestea, este de remarcat faptul ca Lenovo a cumparat doar ceea ce este important pentru ei, mai exact partea care-i ajuta sa construiasca viitoarele telefoane inteligente. Asa ca, Google mai are anumite parti ale afacerii si totodata poate controla ceea ce se construieste sub brandul celor de la Motorola.

s-ar putea sa-ti placa

1 comentariu

luxury.style@yahoo.com 25-07-2015 - 11:00

interesanta stire.

Comentariile sunt inchise.