Acasa Tehnologie iHear doreste sa realizeze dispozitive auditive pentru toata lumea

iHear doreste sa realizeze dispozitive auditive pentru toata lumea

by Dragos Schiopu

ihearDesi sunt foarte multe persoane care prezinta forme de pierdere ale auzului, in prezent exista foarte putine optiuni disponibile pentru acestia. Ei trebuie sa cheltuiasca mii de euro pentru un aparat auditiv care sa ii ajute, iar un aparat ieftin nu prea ii va ajuta cu nimic. Probail de aceea 75%-80% din cei care au probleme cu auzul nu au inca un aparat de acest fel.

Asa ca, iHear doreste sa acorde persoanelor cu pierdere a auzului un dispozitiv accesibil ca pret si usor de personalizat la domiciliu. Scopul celor de la iHear este unul clar, doresc sa produca 350 de milioane de astfel de dispozitive special pentru a ajuta toate persoanele care sufera de dificienta de auz.

Produsul acestora va costa 200 de dolari, iar acasa va ajunge un kit si acces la un software de diagnosticare online. Ceea ce m-a impresionat este faptul ca iHear va dona la vinderea oricarui dispozitiv o parte din profit persoanelor defavorizate din punct devedere economic. Daca totul este asa cum trebuie, kit-ul va fi lansat oficial in luna august a acestui an.

Creatorul dispozitivului spune ca utilizatorii trebuie sa se gandeasca la iHear la fel ca la un smartphone, deoarece software-ul va putea fi descarcat si personalizat dupa bunul plac. Pe langa, iHear va primi dupa lansare multe alte caracteristici si setari care vor fi bazate dupa feedback-ul primit din partea utilizatorilor. Fiecare dispozitiv iHear poate detine pana in prezent pana la patru setari, acestea putand fi schimbate de la distanta.

Pentru a configura iHear, mai intai trebuie ca dispozitivul sa fie conectat cu un aparat la USB, iar mai apoi se folosesc mai multe instrumente de diagnosticare online, iHear-ul calibrandu-se chiar in acele momente pentru diferite medii.

Tot acum au mai fost prezentate niste casti care anuleaza zgomotul din exterior, chiar daca acest lucru nu are nimic cu deficienta de auz, compania doreste sa dezvolte si astfel de lucruri, mai ales ca si aceste casti vor avea un pret relativ scazut, aproximativ 29 de dolari.

s-ar putea sa-ti placa