Acasa Tehnologie Etichetarea mai usoara a persoanelor pe Facebook

Etichetarea mai usoara a persoanelor pe Facebook

by Dragos Schiopu

facial-scanning-600Facebook a declarat ca va incerca sa faca o noua metoda de etichetare a fotografiilor printr-o noua tehnologie care este capabila sa identifice fetele oamenilor. In urma unui studiu a reiesit ca oamenii recunosc in 97.53 la suta din cazuri persoanele care sunt in doua fotografii necunoscute, acest lucru fiind indiferent de pozitia capului. Pe de o alta parte, pana in acest moment calculatoarele nu au fost niciodata mai eficiente decat oamenii in legatura cu detectarea fetelor, dar asa este doar pana acum.

Cei din spatele Facebook au realizat un proiect denumit DeepFace, proiectul se pare ca este destul de indraznet, dar totodata, are o rata de succes foarte mare. Proiectul foloseste o tehnologie 3D inteligenta, iar din testele cercetatorilor se pare ca are o precizie de 97.25 la suta, izbitor de apropiata de precizia omeneasca.

Pentru testarea tehnologiei de fata, Facebook a folosit nu mai putin de 4.4 milioane de chipuri pe un numar de 4030 de persoane care au conturi in reteaua lor sociala. Dupa testul acestora se pare ca sistemul chiar functioneaza chiar si atunci cand persoana nu se uita direct la aparatul de fotografiat

Ramane de vazut daca proiectul va fi aplicat in cea mai mare retea de socializare, dar un lucru e clar, acestia se vor lauda la conferinta Computer Vision and Pattern Recognition care se va desfasura in luna iunie a acestui an. Se pare ca viitorul proiectului va depinde intr-o oarecare masura de feedback-ul pe care il vor primi de la comunitatea de cercetatori.

s-ar putea sa-ti placa