Acasa Tehnologie Huawei si Wolkswagen lucreaza la un sistem pe Android Auto

Huawei si Wolkswagen lucreaza la un sistem pe Android Auto

by Dragos Schiopu

Chiar daca pe domeniul Android Auto sunt incepute mai multe planuri pentru dezvoltarea sistemelor care permit conectarea smartphone-ului la sistemul de bord, se pare ca din ce in ce mai multe companii se axeaza pe acest domeniu al Android Auto.

Android-Auto-Logo

 

La International Consumer Electronics Show din Asia, in Shanghai, Huawei si Wolkswagen au anuntat planurile lor pentru a colabora in domeniul de conectivitate auto. Aceasta tehnologie integreaza functiile unui smartphone in bordul unei masini care le permite conducatorilor auto sa foloseasca functiile smartphone-ului de pe tabloul de bord, astfel aceste functii vor fi folosite in conditii de siguranta. La conferinta organizata in Shanghai, cele 2 companii au prezentat o serie de aplicatii care pot fi folosite in conditii de siguranta de catre conducatorii auto. Cu ajutorul acestor aplicatii putem utiliza sistemul de navigatie GPS, putem reda melodia dorita, putem sa trimitem mesaje si sa primim si sa dam apeluri telefonice in timp ce suntem la volan. Aceste aplicatii pot fi folosite cu ajutorul tehnologiei MirrorLink care este dezvoltata pentru un mod mai usor de conectare a unui smartphone la un sistem montat pe vehicul.

Sven Patuschka, presedintele executiv al Wolkswagen, a declarat: „Cooperarea noastra cu Huawei va integra perfect functiile unui smartphone pentru utilizatorii cu sisteme pe masinile lor. Tot continutul de pe smartphone va fi afisat in timp real pe ecranul tactil al masinii.”

Primul model de masina Wolkswagen care va veni cu acesta tehnologie, care integreaza functiile unui smartphone pe masina, va fi Wolgswagen Lamando, urmat de modelul Golf. Toate modelele care vor fi importate in anul 2016 vor fi echipate cu tehnologia MirrorLink.

s-ar putea sa-ti placa