Acasa Diverse Android M a fost prezentat

Android M a fost prezentat

by Dragos Schiopu

Dupa cum ziceam si intr-un articol anterior, Android M urma sa fie prezentat pe 28/5/2015, adica ieri. Acesta a fost prezentat in cadrul conferintei Google I/O, conferinta organizata in fiecare an de catre cei de la Android.

Chiar la inceputul conferintei cei de la Google au dorit sa ne aminteasca faptul ca urmatoarea versiune de android va fi notata cu litera M. In ceea ce priveste interfata grafica, nu exista prea multe schimbari majore ci in mare parte este aceeasi. Mai exact, Android M vine cu imbunatatiri pentru o experienta de utilizare mai placuta si mai comoda totodata.

Una din noutatile versiunii M a Androidului este Google Now On Tap. Nu este cine stie ce aplicatie, in opinia mea. Aceasta scaneaza informatiile dintr-o aplicatie iar mai apoi le afiseaza pe un card specific Google Now.

Totusi conform spuselor celor de la Google, Android M va oferi o durata mai mare a bateriei. Prin intermediul functiei Dooze, Android M va sti atunci cand telefonul nu este utilizat si astfel va intra singur intr-o stare de sleep, energia fiind astfel redusa. Totodata o alta noutate ar fi faptul ca Android M va fi compatibil cu USB Type-C.

Pentru o experienta mai placuta a utilizarii, Android M va fi mai pe intelesul utilizatorilor. Astfel permisiunile vor fi mai usor de inteles si nu vom mai fi intrebati ce permisiuni acordam atunci cand instalam aplicatia ci atunci cand aplicatia va dori sa aiba acces la o anumita resursa.

Ca idee acestea sunt cele mai interesante lucruri cu care vine Android M. Totusi acesta inca nu a fost lansat asa ca este posibil ca cei de la Google sa ne ofere cateva surprize. Ramane insa sa vedem atunci cand noua versiune de Android va fi lansata.

Daca ar fi sa mentionez un lucru care imi place mie la Android M, atunci acesta ar fi logo-ul. Vouă cu ce v-a atras atenția noul sistem de operare?

android-m-6-0-concept

s-ar putea sa-ti placa