Acasa Tehnologie Huawei prezintă viitorul Inteligenței Artificiale la IFA 2017

Huawei prezintă viitorul Inteligenței Artificiale la IFA 2017

by Dragos Schiopu
procesor Kirin 970

Asa cum stiti deja, la Berlin, zilele acestea a avut loc un eveniment foarte important, IFA 2017, in cadrul caruia s-au prezentat o multime de noutati din lumea tehnologiei. Si cum era de asteptat, in cadrul acestui eveniment cei de la Huawei, Huawei Consumer Business Group, au prezentat inceputul unei noi ere, in ceea ce priveste inovatia in materie de smartphone-uri. Mai mult decat atat viziunea companiei se refera la viitorul Inteligentei Artificiale, avand la indemana noul procesor Kirin 970.

Combinand puterea oferita de serviciile Cloud cu viteza si capacitatea de reactie a procesarii native oferite de Inteligenta Artificiala, Huawei aduce la viata experienta utilizarii Inteligentei Artificiale si schimba modul in care utilizatorii interactioneaza cu dispozitivele lor. De-a lungul timpului, tehnologia Cloud AI a cunoscut o aplicabilitate mult mai dezvoltata si raspandita, avand in vedere experienta de utilizare.

Cloud AI si On-device AI se pot completa una pe cealalta, On-Device AI (Inteligenta Artificiala integrata in dispozitiv) ofera capabilitati puternice de detectare, specificatii ce reprezinta fundamentul intelegerii si asistarii comportamentului de utilizare. Mai precis senzorii proceseaza o cantitate de informatie obtinuta in timp real, ce inregistreaza scenariile specifice si depisteaza obiceiurile de utilizare ale posesorului. Astfel ca smartphone-urile vor deveni mult mai constiente cu privire la nevoile pe care le au utilizatorii, urmand sa ofere servicii accesibile si personalizate in functie de fiecare utilizator in parte.

Asadar noul chipset Huawei reprezinta prima platforma mobila AI ce integreaza o unitate dedicata de procesare neurala (NPU – Neural Processing Unit). Pe de alta parte, chipset-ul este alimentat de un procesor cu 8 nuclee si un GPU cu 12 nuclee de ultima generatie. Ceea ce inseamna ca este echivalent cu un grup de procesoare Quad-core Cortex-A73, procesorul Kirin 970 ofera de pana la 25 de ori mai multa performanta, cu o eficienta de 50 de ori mai mare.

Iar acest lucru poate fi dovedit printr-un test bazat pe recunoasterea de imagini. Astfel ca noul Kirin 970 a procesat 2000 de imagini pe minut, ceea ce inseamna ca a fost mai rapid decat alte chipset-uri de pe piata. Noile evolutii privind Inteligenta Artificiala presupun un efort comun din partea întregii industrii. In urma acestor  rezultate, compania Huawei plaseaza procesorul Kirin 970, ca fiind o platforma deschisa pentru Inteligenta Artificiala, deschizand procesorul pentru parteneri si dezvoltatori, care pot gasi functii noi si inovatoare pentru capacitatile sale de procesare.

s-ar putea sa-ti placa

Comentariile sunt inchise.