Acasa Tehnologie Prima boxa smart cu Google Assistant de la Sony

Prima boxa smart cu Google Assistant de la Sony

by Dragos Schiopu
boxa smart

Asa cum am mai spus si in postarile trecute, la evenimentul din Berlin, IFA 2017, s-au lansat si s-au anuntat o multime de noutati, in ceea ce priveste tehnologia. Si poate asa cum era de asteptat, nici cei de la Sony nu au incetat sa uimeasca publicul, avand in vedere gama variata de anunturi pe care le-au facut si care au luat cu asalt acest eveniment.

Unul dintre cele mai bune exemple de acest tip este cel despre care vom scrie in acest articol. Prin urmare, cei de la Sony au anuntat prima boxa smart cu Google Assistant. Nu mai este o necunoscuta faptul ca, foarte multe companii au trecut de la bratari si ceasuri inteligente la a face investitii serioase in boxe smart.

Desi pana acum, Google Assistant nu a facut parte din asistentii virtuali ce au mai fost utilizati pentru diferite boxe (aici putem aminti de Alexa, Siri sau Cortana) se pare ca in prezent vom avea parte de cateva schimbari, cel putin din acest punct de vedere. Iar anuntul ce a facut referire la prima boxa smart cu Google Assistent nu a fost singurul din partea celor de la Sony, ci au mai fost lansate anunturi cu privire la:

  • o serie de casti de top;
  • cea mai mare boxa Bluetooth;
  • si bineinteles boxa despre care vorbim aici, denumita LF-S50G;

Prima impresie pe care a lasat-o aceasta boxa smart a fost aceea de a aduce aminte de boxa inteligenta realizata de catre cei de la Apple, si asta pentru ca aspectul fizic este unul asemanator. Insa, asa cum este cazul putem discuta si de o diferenta majora. Iar aceasta consta in faptul ca, japonezii de la Sony, au integrat in spatele materialului ce acopera boxa, un ceas.

Ce are diferit si interesant aceasta boxa smart de la Sony?

Ceea ce pare cu adevarat interesant la aceasta boxa este legat de faptul ca vine preinstalata cu asistentul virtual, Google Assistant. Iar asta se rezuma la ceea ce poti face si anume ca poti da comenzi vocale pentru a putea interactiona cu obiectele smart pe care le ai in casa.

De exemplu ai putea sa ceri detalii despre vreme sau stirea zilei. Cu privire la conectivitatea boxei este simplu de spus ca te poti conecta la boxa cu telefonul sau tableta prin intermediul Bluetooth-ului sau NFC. Iar lucrul acesta iti va aminti ca poti utiliza aceasta boxa ca pe oricare alta boxa.

Inca un aspect cunoscut este cel legat de pret, avand in vedere ca pretul de achizitie al boxei va fi de 200 de dolari, iar in magazine va fi disponibila incepand cu luna octombrie a acestui an.

s-ar putea sa-ti placa