Acasa Tehnologie Honda Civic, masina cu Android

Honda Civic, masina cu Android

by Dragos Schiopu

Dupa evenimentul MWC 2015, Europa a fost gazda unui alt mare eveniment, Geneva Motor Show. Un eveniment la care marii producatori de automobile vin sa isi prezinte cele mai noi creatii in materie de automobile pe 4 roti.

Honda a prezentat o masina care foloseste sistemul de operare Android, Honda Civic pe numele ei. Aceasta creatie nu este una noua, Honda a anuntat de ceva timp aceasta masina sub denumirea de Honda Connect. Honda este printre primele companii care ofera sistemul de operare de la Google, in bordul unei masini.

honda-civic

Masina nu este bazata in totalitate pe Android, mai avem de asteptat pana cand o masina sa fie bazata complet pe sistemul de operare Android. Cu ajutorul Android-ului de pe aceasta masina, poti asculta muzica, raspunde la un apel important, citi un email sau urmari traseul planificat cu ajutorul GPS-ului.

Mai exact, avem un display de 7 inch, o grila de icoane, aplicatiile Android. Putem deschide un music player pentru a reda muzica in interiorul masinii si putem folosi browser-ul web pentru a naviga. Navigarea pe un browser se face cu ajutorul telefonului, browser-ul se poate folosi doar cu ajutorul conectarii telefonului la Android-ul de pe masina. Ecranul telefonului mobil poate fi redat si pe Android-ul de pe masina cu ajutorul unui program de genul MirrorLink.

tegra-honda-connect

 

Mai pe scurt, sistemul de operare Android este folosit pentru divertisment si navigare. Versiunea de Android utilizata pe aceasta masina este 4.0.4 Ice Cream Sandwich care ruleaza pe un cip NVIDIA Tegra. Honda nu a putut integra o versiune mai noua de Android datorita faptului ca suita de aplicatii marca Honda nu poate rula pe o versiune mai imbunatatita de Android. Alte functii de care mai beneficiaza masina sunt Radio FM, CD player, conectivitate bluetooth si HDMI si suport pentru Mirrorlink.

Aceasta versiune de Android va debuta pe modelele Civic, Civic Tourer si CR-V in Europa la inceputul anului viitor.

s-ar putea sa-ti placa