Acasa Tehnologie Holus te poate ajuta sa iti transformi telefonul intr-un proiector de holograme

Holus te poate ajuta sa iti transformi telefonul intr-un proiector de holograme

by Dragos Schiopu

Holus-1

Din punct de vedere tehnologic, pana la momentul de fata, nici-o companie nu a gasit o solutie fiabila pentru a putea comercializa un sistem de proiectare a hologramelor. Ceea ce ne dorim sa vedem din partea evolutiei hologramelor se rezuma la sistemele mici, cele fiabile, intr-un cuvant spus, portabilitate. Oamenii indelungul anilor au stiut ce inseamna o holograma, inca de la primul film din Seria Star Wars. Astazi ne dorim sa avem acces la ele, sa putem afisa personajele si secventele noastre favorite, fara a mai beneficia de un sistem computerizat pe care se lucreaza zeci de ore ca holograma sa poata fi expusa.

Majoritatea companiilor au inceput deja sa lucreze la conceptia unei astfel de tehnologii, insa sub o alta forma, mai exact, dezvoltatorii vor sa integreze acest sistem in aceeasi arie cu telefonul sau tableta, pentru a oferi un plus de confort si fiabilitate.

https://www.youtube.com/watch?v=mSAxxqtEOpQ

Holus reprezinta la momentul de fata cea mai buna evolutie din acest punct de vedere, intrucat poate sa transforme continutul digital in holograme tridimensionale. Device-ul arata precum o cutie in interiorul careia se afla o piramida, loc in care se va face si proiectia. Imaginile pot fi vizionate in format 3D fara nici-un fel de ajutor din partea ochelarilor tridimensionali, intrucat datorita acestei tehnologii indiferent de unghiul in care te vei uita, vei observa ca imaginea ramane stabila si iti ofera sansa sa studiezi fiecare element in parte.

Proiectul a pornit pe Kickstarter pentru suma de 50.000 de dolari, dar intre timp a reusit sa stranga 150.000 de dolari, urmand mai apoi sa se finalizeze in 29 de zile dupa care sa porneasca productia in masa. Cei ce isi doresc sa cumpere o cutie Holus vor plati 850 de dolari, insa livrarea se face abia in trimestrul al doilea al anului viitor.

Nu stiu cat de multi sunt pasionati de holograme, dar din punctul meu de vedere ceea ce au reusit dezvoltatorii, reprezinta un pas inainte din acest punct de vedere, intrucat aduce un nou element, ce promite sa ofere o experienta realistica chiar daca imaginea transmisa este digitala.

s-ar putea sa-ti placa