Acasa Tehnologie HoloLens a lui Microsoft este dispozitivul VR care impresioneaza

HoloLens a lui Microsoft este dispozitivul VR care impresioneaza

by Dragos Schiopu

Cu totii am auzit despre rasunatorul nume si anume Microsoft, marea companie americana si cel mai mare producator de software din lume. Activeaza in mai bine de 100 de tari si are peste 90.000 de angajati. Microsoft Corp., cu sediul in Redmond, Washington (SUA), este o companie care nu numai ca dezvolta si produce, dar si licentiaza si face intretinerea unei mari game de servicii, in special a celor legate direct de calculatore. A fost fondata in anul 1975, pe atunci scopul companiei fiind dezvoltarea si vanzarea interpretului BASIC pentru calculatorul Altair 8800. Cine a fondat Microsoft? Binecunoscutul Bill Gates, alaturi de Paul Allen, care, inainte de asta, acestia au infiintat compania care purta numele de Traf-O-Data, cu care nu au inregistrat niciun succes.

Cu timpul, compania s-a dezvoltat foarte mult, incepand sa devina din ce in ce mai cunoscuta, mai ales cu succesul inregistrat de sistemul de operare lansat in anii ’80, MS-DOS. Acest sistem de operare a fost urmat de Windows, mai apoi. Astazi, pe langa alte servicii pe care Microsoft le ofera, acesta domina piata cu pachetul pentru birou Microsoft Office, un software destinat atat persoanelor juridice, cat si persoanelor fizice. In ultimii ani, compania a activat si inca activeaza si in sectorul jocurilor video, console de joc ca Xbox, Xbox 360 si Xbos One fiind produse de aceasta. Numele sau rasuna acum si pe piata serviciilor digitale, cum ar fi dispozitivul mobil media Zune, sistemul de operare Windows Phone si serviciul web MSN.

Pentru ca am mentionat ceva legat de sfera aceasta a serviciilor si produselor companiei Microsoft, trebuie sa va dau o veste, anume ca HoloLens poate fi achizitionat fara prea multe batai de cap. Ce este HoloLens? Este dispozitivul care face din realitatea virtuala mai mult decat ceea ce este. Cu un design inovativ si interesant, produsul nou adus de catre Microsoft impresioneaza. Hologramele dispozitivului iti permit sa lucrezi cu continutul digital care te intereseaza, holograme care iti dau oportunitatea de a dezvalui noi viziuni si posibilitati ca munca ta sa prinda contur. Microsoft HoloLens iti ingaduie sa iei decizii cu mai mare incredere, sa lucrezi mai eficient, astfel incat ideile tale sa prinda viata chiar in fata ochilor tai.

Daca pana mai in aceasta primavara, politica Microsoft in privinta achizitionarii lui HoloLens era trimiterea, prima data, a unei aplicatii catre companie, ca aceasta sa o evalueze si sa decida daca poti lansa o comanda, acum lucrurile s-au schimbat. Incepand de acum 2 zile, lucrurile stau in felul urmator: orice dezvoltator din SUA sau Canada isi poate comanda fara batai de cap pana la cinci dispozitive de acest fel, fiecare produs putand fi cumparat la un pret de 3000 dolari. Cu alte cuvinte, regulile pentru comanda, la inceput, erau mai dure, asa ca azi oricine isi poate achizitiona HoloLens, fara sa mai fie nevoie ca sa dezvolte un anume proiect pentru acest dispozitiv. Inainte sa iti procuri dispozitivul, gadget-ul, trebuie sa stii in primul rand ca nu exista nicio politica de returnare si niciun fel de garantie. Chiar pe site-ul Microsoft (click pe link), puteti citi clar „All sales are final”, asta insemnand ca iti cumperi produsul si al tau ramane, chiar daca poate vor exista si inconveniente la un moment dat, asta in general, legate de dispozitiv. Mai jos aveti si o prezentare a lui HoloLens.

https://www.youtube.com/watch?v=aThCr0PsyuA

s-ar putea sa-ti placa