Acasa Telefoane Bucura-te de vacanta fara sa mai folosesti Facebook

Bucura-te de vacanta fara sa mai folosesti Facebook

by Dragos Schiopu

In ziua de azi, daca nu ai Facebook, nu existi. Este o replica pe care o spun multi si care ma amuza de fiecare data cand o aud, iar cu aceasta ocazie, pentru ca scriu acest articol, am zis sa o si folosesc. Pentru ca tehnologia este in plina dezvoltare, asta de la an la an, cand apar tot felul de dispozitive si aplicatii, Facebook a aparut si el in varianta pentru telefoanele mobile si se bucura de indeajuns de multa popularitate ca si pagina care poate fi accesata de la un PC. Pentru ca sunt atatia dependenti de telefoanele mobile, aplicatia Facebook pentru mobil este cu mult mai usor accesibila fiecarui utilizator, daca in unele situatii nu are acces la un computer. Si varianta pentru dispozitivele mobile a fost foarte bine primita de utilizatorii de site-uri de socializare, avand in vedere ca Facebook este in tendinte si printre preferintele internautilor.

Acum cinci ani de zile, cand mi-am facut pentru prima data cont de Facebook, am descoperit functiile sale si mi s-a parut mult mai ok atunci fata de cum este astazi, cand au aparut si alte butoane pe langa cel de „Like” si nu numai. Si foloseam platforma de socializare foarte putin pentru a discuta cu cunostintele, prietenii deoarece eram si cu scoala si nu aveam foarte mult timp. In schimb, in unele weekend-uri, imi faceam timp astfel incat sa fac shopping virtual pentru ca, in urma unei descoperiri cat se poate de placute, am inceput sa joc un joculet interesant si captivant pentru fete, pentru adolescente. Si petreceam si peste 10 ore dintr-o zi in fata monitorului uneori, pana cand mi-am zis ca acesta nu este un lucru deloc bun, un lucru care absolut deloc nu imi aduce vreun beneficiu. Iar pentru o vreme, am renuntat cu totul la Facebook si mi-am dezactivat contul.

 

fb mobile

Si astazi sunt destul de multi utilizatori ai acestei platforme care au renuntat total la aplicatia pentru mobil, pentru ca au constatat ca le distrage atentia foarte mult si nu se mai pot concentra asupra lucrurilor care conteaza. In acest sens, mi-am zis ultima data cand am fost la munte ca nu ar fi rau sa incerc sa las Facebook de o parte si sa ma bucur de aerul curat si de natura. Lucru pe care l-am si facut si recunosc, nu as putea sta fara telefon. Doar ca m-am detasat complet de tehnologie si tot ceea ce presupune ea si m-am bucurat la maxim de frumusetea peisajului montan. Dupa experienta de cateva zile fara a folosi telefonul mobil decat pentru a apela sau a nu-l folosi deloc, vreau sa va spun cat se poate de sincer ca mi-a dat o senzatie cum nu se poate mai placuta, deoarece m-am deconectat total de tehnologie si m-am reconectat cu natura, dorind sa petrec mai mult timp la aer curat. Si a fost o experienta pe care as repeta-o de nenumarate ori. Asa ca, va sugerez si voua ca atunci cand plecati in concedii, vacante sau in weekend-uri, sa nu mai abuzati de telefoanele mobile si eventual, sa va dezinstalati aplicatia Facebook pentru mobil, ca sa va bucurati de natura inconjuratoare si sa va relaxati.

s-ar putea sa-ti placa