Acasa Tehnologie Google stimuleaza traducerile prin achizitionarea Word Lens

Google stimuleaza traducerile prin achizitionarea Word Lens

by Dragos Schiopu

Cei de la Google au achizitionat Quest Visual impreuna cu aplicatia lor, Word Lens. Din spusele lor, suma cu care s-a achizitionat nu trebuie sa fie divulgata. In urma acestui pact, echipa celor de la Quest Visual se va alatura in programul Google Translate, dand astfel un plus de valoare.

use-word-lens-iphone-app-for-real-time-translations.1280x600Prin aceasta achizitie, Google intentioneaza sa incorporeze toata tehnologia celor de la Quest Visual in Google Translate, prin acest lucru adaugand noi capacitati care vor putea fi utilizate in curand.

Aplicatia Word Lens este compatibila cu sistemele Android si iOS, dar spre surprinderea multora, aplicatia este prezenta si pe Google Glass, facand din acesti ochelari sa semene tot mai mult cu conceptul lor. Aplicatia este foarte usor de utilizat, este perfecta atunci cand doriti sa vizitati o tara straina si nu sunteti foarte bine familiarizati cu limba, asa ca, in cazul in care nu cunoasteti indicatia unui anumit indicator sau afis este bine de stiut ca Word Lens va poate veni in ajutor.

Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa indreptati telefonul catre respectivul text, iar mai apoi aplicatia Word Lens va inlocui textul din imagine in intregime cu traducerea aferenta.

Cu aceasta ocazie, Google va dezvolta tot mai mult aplicatia care a fost detinuta pana in acest moment de Quest Visual. Pana in acest moment, Word Lens ofera traduceri doar pentru cateva din cele mai importante limbi de circulatie internationala, unde putem remarca engleza, franceza, spaniola, germana, italiana, portugheza sau rusa.

Totodata, pe langa introducerea in Google Translate, este posibil sa mai intalnim aceasta tehnologie si in alte servicii create de catre Google. Aici putem remarca Google Search sau Google Now, serviciu care a devenit tot mai popular si indragit in randul pasionatilor de telefoane cu Android.

Trecerea la Google este cu siguranta un pas mare pentru Word Lens, cu aceasta ocazie cresc exponential sansele ca aceasta sa fie compatibila cu tot mai multe limbi, putand chiar sa prevada toate limbile prezente in consacratul Google Translate.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=h2OfQdYrHRs]

s-ar putea sa-ti placa