Acasa Computere Noile procesoare Intel Haswell Z97 si H97

Noile procesoare Intel Haswell Z97 si H97

by Dragos Schiopu

intel-haswell-graphics

Cei de la Intel se pregatesc sa trimita noile generatii de procesoare Haswell catre companii si distribuitori.

Vorbim despre Intel Haswell Z97 si Intel Haswell H97, care ar trebui sa surprinda pe orice utilizator. Tehnologia in randul generatiilor de procesoare a evoluat indeajuns de mult incat sa satisfaca orice cerinta, indiferent daca vorbim despre procesare video sau gaming.

Viitoarele modele de procesoare vor fi compatibile doar cu anumite placi de baza, care au deja in componenta introduse chipset-ul, si socket-ul LGA1150. Intrucat numele noilor procesoare pare a fi unul care sa adauge prea multe inovatii, ar trebui sa stiti ca este doar un mic upgrade al versiunilor Z87 si H87 care de altfel sunt destul de puternice in ceea ce priveste performanta.

Fata de celelalte versiuni, au mai fost adaugate mai multe optiuni de stocare, dar asta pentru a le justifica achizitia. Intel a fost singurul producator care a creat chipset-uri cu tehnologia Haswell cu multiplicator din familia Devil’s Canyon (viitoarele Boardwell-uri LGA1150)

Z97 si H97 suporta Rapid Storage 13, SATA Express si M.2, capabile de altfel sa genereze 1 GB/sec. Fiecare placa de baza care va suporta noua tehnologie Haswell, va avea 18 port-uri de mare viteza, printre care patru sunt pentru USB 3.0, doua pentru SATA 600 unul PCI-E 2.0, dar si altele mai mici de PCI-E folosite mai mult pentru GigaLAN, SATA Express si M.2.

La noile chipset-uri cache-ul de la SSD a crescut pana la 16 GB, care de altfel vor putea fi folositi pentru a salva datele din memoria RAM cand PC-ul este in mod de hibernare. Diferentele dintre versiunea mai veche a acestor doua procesoare nu sunt mari, deoarece s-a lucrat mai mult pe partea de overclocking si multi GPU (acum fiind configurabile la 16/0/0 sau 8/0/0 sau 8/4/4).

Ambele tipuri au patru slot-uri DDR3, 14 USB-uri (6 dintre ele 3.0), si sase slot-uri SATA600.

Daca doriti performanta si rapiditate in activitatile pe care le desfasurati pe un calculator, Intel Haswell este solutia ideala, intrucat consumul de energie si puterea de procesare pe care o are este relativ buna.

s-ar putea sa-ti placa