Acasa Portabile Google si Intel fac echipa pentru Chromebook-uri

Google si Intel fac echipa pentru Chromebook-uri

by Dragos Schiopu

Atat Intel cat si alti producatori de componente au anuntat de curand, la un eveniment din San Francisco, ca se pregatesc sa produca noi piese de hardware pentru viitoarele Chrombook-uri, piese mai puternice decat am fost obisnuiti pana acum la Chrombook-uri.

intel_chromebook

Spre sfarsitul acestei veri, atat Dell cat si Acer vor lansa Chromebook-uri dotate cu procesoare Intel Core i3Acer C720, modelul de Chromebook pe care Acer-ul il va lansa cel mai probabil la inceputul lunii august, inainte de incecperea scolii in Statele Unite, va avea o diagonala de 11 inchi, un procesor i3 si se va vinde pentru 350 de dolari. Cei de la Dell se lauda ca vor avea cel mai bun Chromebook, asa ca nu ne ramane decat sa asteptam mai ales ca nu se stie niciun detaliu inafara de procesorul i3 de la Intel. Daca ar fi sa estimam, pretul probabil va fi sub 430 de dolari.

Inafara de device-urile cu i3, Google anunta, de asemenea, si lansarea mai multor Chromebook-uri bazate pe chipseturi Intel Bay Trail. Nu exista niciun dubiu ca acestea nu vor fi la fel de rapide precum cele cu i3, dar la acestea, cei de la Google si Intel se bazeaza mai degraba pe o autonomie mai mare a bateriei (pana la 11 ore) decat pe performanta.

Probabil cea mai mare necunoscuta dupa anuntul facut de cei de la Intel este daca vom intalni pe Chromebook-uri display-uri mai mari si cu rezolutii mai bune (majoritatea Chromebook-urilor au display-uri de 11 inchi cu rezolutii medii). Oare numai noul Chromebook de la Samsung, care va fi dotat cel mai probabil cu un procesor Exynos (mai slab decat cel oferit de Intel) va fi dotat cu un display de 13 inchi cu o rezolutie de 1080p?

Ca de fiecare data, Intel, Google si partenerii sai OEM spun ca vor continua sa inoveze pe partea de hardware, dar si la design (desi mie mi se pare ca la design nu se schimba nimic radical).

Cu toate ca s-au investit multi bani pentru promovarea acestor dispozitive, cel putin in Europa fani Chromebook intalnim destul de rar. Sunt putini datorita faptului ca fara conexiune la internet nu puteti folosi device-ul la nimic si nu sunt foarte multi carora sa le convina acest asptect. Inainte de a va achizitiona un astfel de device (mai ales daca planuiti sa il folositi in provincie unde vitezele de internet sunt relativ mici) va sfatuiesc sa urmariti acest videoclip facut de rivalii de la Microsoft:

s-ar putea sa-ti placa