Acasa Tehnologie Google lanseaza „find my phone” pentru a te ajuta sa iti gasesti telefonul pierdut

Google lanseaza „find my phone” pentru a te ajuta sa iti gasesti telefonul pierdut

by Dragos Schiopu

De acum nu mai ai nevoie de aplicatii suplimentare neautorizate instalate pe telefon care sa te ajute sa iti gasesti telefonul pierdut. Google lanseaza functia „find my phone” disponibila doar pentru terminale cu sistem de operare Android.

find my phone

Aceasta localizeaza telefonul si te si suna, daca alegi optiunea „Ring”, astfel daca telefonul este pierdut prin casa, tonul de apel te va ajuta sa gasesti imediat telefonul.

Mecanismul de functionare ar trebui sa fie cel exemplificat mai jos.

FindMyPhone

 

Cu toate acestea, cand eu caut „find my phone” pe Google gasesc diferite stiri despre aceasta functie, dar nu si harta pe care ar trebui sa am informatii despre localizarea telefonului. Cel mai probabil pentru ca inca nu este implementata pentru Romania?

Din comentariile altor utilizatorilor, ce au testat aceasta functie, nu este necesara activarea serviciului de GPS pentru localizarea telefonului. Datele mobile sau WiFi insa trebuiesc activate.

UPDATE: Pentru utilizarea functiei „Find my phone” trebuie ca aplicatia Google de pe telefonul tau Android sa fie actualizata la cea mai recenta versiunea iar contul de Google cu care esti logat pe calculator sa coincida cu contul de Google activat pe telefonul mobil. In plus, aplicatia Manager de dispozitiv Android trebuie instalata.

Daca apesi functia de apel, sa te sune, dispozitivul va suna la volum maxim 5 minute. Poate fi oprit daca apesi butonul de pornire / power. Volumul maxim timp de 5 minute ar trebui sa fie suficient sa il gasesti prin casa, parc, birou, etc.

Am testat si mi-a gasit exact locatia unde ma aflu. De retinut, ca trebuiesc datele mobile sau WiFi activate. Si contul de gmail sa nu fi fost sters de pe telefon, lucru care se poate realiza printr-o revenire la setari de fabrica. Daca telefonul tau a fost furat iar persoana a apucat sa ii faca revenirea la setari de fabrica, localizarea nu va mai fi posibila. Chiar si inchiderea datelor sau WiFi va duce la imposibilitatea de localizare.

Pe langa afisarea locatiei mai am posibilitatea de blocare a telefonului sau stergerea datelor de pe el.

Cautarea am facut-o insa accesand link-ul de mai jos:

https://www.google.com/android/devicemanager

findmyphone2

Good job, Google!

s-ar putea sa-ti placa

1 comentariu

Dragos Schiopu 17-04-2015 - 10:12

Am testat si eu si merge. Dar dupa ce am accesat linkul nu cautand in google.

Comentariile sunt inchise.