Acasa Portabile Google Chrome devine mult mai bine optimizat pe terminalele portabile

Google Chrome devine mult mai bine optimizat pe terminalele portabile

by Dragos Schiopu

google-chrome-wallpaper-1366x768

De cele mai multe ori, bateria telefonului constituie o problema pentru majoritatea dezvoltatorilor de telefoane si aplicatii, intrucat durata de viata a unei astfel de baterii, nu este mai mare de una sau doua zile, in functie de cat de mult este utilizata. Este bine stiut faptul ca majoritatea consumului bateriei se datoreaza in special ecranului luminat foarte puternic cat si a sistemului de operare. Ceea ce nu stiu foarte multe persoane, este ca Google Chrome, este un mare consumator de energie electrica, intrucat solicita procesorul si memoria RAM mult mai mult decat ar trebui, asfel incat utilizatorii sa beneficieze de un mediu de lucru cat mai rapid si mai confortabil.

Intrucat majoritatea persoanelor prefera mai degraba vizionarea filmelor cat si navigatului pe internet pe dispozitivele portabile, cei de la Google vin cu o noua initiativa, vrand sa optimizeze mult mai bine browser-ul, astfel incat consumul de resurse sa fie cat mai mic iar bateria sa poata fi utilizata pe o perioada mai lunga. Acestia vor sa lucreze mai mult la partea de vizionare a filmelor, la partea de economisire a resurselor, astfel incat flash-ul sa nu mai reprezinte o problema.

Daca la momentul de fata folositi Google Chrome pentru navigarea pe internet, ar fi bine sa stiti ca cei de la Google isi dau toata silinta sa va ofere sansa de a sta cat mai departe de priza, sa beneficiati de o utilizare a bateriei cat mai sporita. „Cand va aflati pe o pagina web cu Flash, vom pune pe pauza continutul (precum animatii Flash) care nu este vital paginii, ruland in acelasi timp fara intreruperi continutul central (precum un film).” – au relatat cei de la Google.

Desigur, sunt si alte metode cu ajutorul carora se poate spori cat mai mult autonomia bateriei, insa niciodata nu strica una in plus, mai ales daca vine din partea dezvoltatorilor de la Google, care nu ne-au dezamagit niciodata din acest punct de vedere.

s-ar putea sa-ti placa