Acasa Diverse Loteria bonurilor ar putea fi insotita si de o aplicatie pentru smartphone-uri

Loteria bonurilor ar putea fi insotita si de o aplicatie pentru smartphone-uri

by Dragos Schiopu

Loteria bonurilor este o initiativa a Ministerului de Finante prin care se doreste combaterea evaziunii fiscale, cumparatorii avand astfel o motivatie suplimentara pentru a solicita bonul fiscal la plata produselor si/ sau serviciilor achizitionate.

loteria bonurilor

Dupa ce prima extragere din cadrul loteriei bonurilor a avut loc, s-au creat cateva aglomerari si nemultumiri in ambele tabere (castigatori si stat) asa ca autoritatile vor sa duca digitalizeze acest proces si au propus crearea unei aplicatii pentru smartphone-uri. Aceasta aplicatie va permite utilizatorilor sa fotografieze bonul fiscal si sa il transmita catre baza de date a loteriei bonurilor. Declaratia a fost facuta chiar de catre ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, la postul de televiziune Romania TV.

„Speram ca pana la finalul acestui an sa avem acest sistem printr-o aplicatie a telefonului pentru a incuraja acest lucru si pentru a creste numarul bonurilor fiscale care intra in aceasta competitie. Adica, intr-o luna de zile, toate bonurile sa intre in aceasta competitie. Pur si simplu se va poza acest bon si va fi trimis catre sistemul central”, a afirmat ministrul Finantelor.

Inscrierea la loteria bonurilor prin intermediul acestei aplicatii ar fi foarte rapida, dar ii va nemultumi pe cei care nu au un telefon smartphone. Ceea ce inseamna ca cel mai probabil va ramane disponibila si versiunea clasica de prezentare personala cu bonul fiscal, dupa anuntarea bonurilor castigatoare, la ANAF.

Urmatoarea extragere din Loteria Bonurilor va avea loc pe 21 iunie. Extragerea este publica si va fi transmisa in direct de Televiziunea Romana, care va pune la dispozitie, gratuit, tuturor posturilor TV interesate semnalul transmisiei in direct.

s-ar putea sa-ti placa