Acasa Diverse Facebook Lite pentru Android lansat oficial

Facebook Lite pentru Android lansat oficial

by Dragos Schiopu

Facebook este una dintre cele mai mari retele de socializare si platforma de mesagerie din lume. Chiar daca sunt si persoane care nu utilizeaza Facebook-ul, aceasta platforma este una dintre cele mai accesate din Romania.

fblite_hero

Facebook te ajuta sa pastrezi legatura cu persoanele dragi, sa partajezi fotografii prietenilor si sa publici diferite statusuri. Chiar daca multi dintre noi accesam Facebook-ul de pe smartphone-uri cu specificatii decente, mai sunt si alte persoane care doresc sa utilizeze Facebook-ul de pe dispozitivele cu specificatii mai mici. Pentru acest gen de persoane cei de la Facebook s-au gandit ca trebuie o aplicatie pentru Facebook, care sa ocupe spatiu putin si sa foloseasca cat mai putine resurse ale telefonului. Astfel, a luat „nastere” aplicatia Facebook Lite. Aplicatia a fost testata inca de la inceputul acestui an dar nu a fost lansata in mod oficial pentru dispozitivele cu Android.

Aplicatia Facebook Lite este dezvoltata inca din anul 2009 dar Facebook, la inceput, nu prea a pus accent pe aceasta aplicatie. Dar acum, se pare ca cei de la Facebook vor sa aduca aceasta aplicatie pe cat mai multe dispozitive cu specificatii mai mici. Aceasta aplicatie este conceputa, in mod special, pentru tarile in care retelele de date sunt mai lente si in care oamenii nu au posibilitatea sa-si achizitioneze un smartphone decent, astfel alegand un smartphone mai slabut pe partea specificatilor. Facebook Lite ocupa un spatiu mai mic de 1 MB, deci aplicatia va fi foarte usor de instalat chiar si pe cele mai lente retele de date. Pe Facebook Lite sunt disponibile functiile de baza ale Facebook-ului, cum ar fi News Feed, actualizari de stare, fotografii, notificari etc.

Momentan aceasta aplicatie nu este disponibila in toate tarile din lume. Disponibilitatea aplicatiei se va face treptat, aceasta va fi disponibila in anumite tari din Asia, unde internetul este mai slab, iar mai tarziu, in saptamanile urmatoare, in unele zone din America Latina, Africa si Europa.

s-ar putea sa-ti placa