Acasa Tehnologie Google ar putea lansa o versiune de Android dedicata sistemului de realitate virtuala

Google ar putea lansa o versiune de Android dedicata sistemului de realitate virtuala

by Dragos Schiopu

virtual-reality

Cei de la Google incearca sa se adapteze cat mai mult la noul sistem de realitate virtuala. Se pare ca de data aceasta cei de la Google s-au hotarat si au vazut in sfarsit ce impact are noul sistem VR, astfel dorind ca pe viitor intregul Android sa profite de aceasta tehnologie chiar si in meniu.

Compania ar putea sa faca un pas important in lumea dezvoltarii aplicatiilor pentru realitatea virtuala, ar putea sa combine ultimele tehnologii inventate de dezvoltatorii de la Google cu realitatea virtuala si sa faca un sistem de operare dedicat, care sa se adapteze repede la cerintele utilizatorilor.

Google la momentul de fata a demarat lucrarile pentru un astfel proiect, ce urmeaza sa fie distribuit si oferit gratuit precum sistemul normal. CEO-ul Google nu a dezvaluit prea multe informatii cu privire la acest subiect, insa cu totii stim cat de importanta este dezvoltarea acestei tehnologii si cat de multi bani ar putea sa aduca in visteria companiei.

Noul lor sistem de operare ar putea fi integrat pe viitoarele module de realitate virtuala. HTC, spre exemplu, a lansat prima lor pereche de ochelari VR, denumita HTC Vive. Designe-ul ochelarilor inteligenti de la HTC imprumuta numeroase elemente de la Oculus Rift, insa integreaza si anumite beneficii din tehnologia proprie.

Din pacate la momentul de fata nu avem nici-o informatie cu privire la data in care va fi lansat noul sistem de operare pentru realitatea virtuala a celor de la Google, dar ne asteptam sa vina odata cu primul lor modul de acest gen, oferindule utilizatorilor un pachet complet de care sa se bucure de zeci de ore de distractie si multimedia. Compania a angajat cativa cercetatori specialisti in realitatea virtuala, intocmai pentru a oferi la momentul lansarii unul dintre cele mai bune sistem de operare pentru acet gen si a deveni principala sursa pentru celelalte companii ce vor lansa pe viitor astfel de ochelari cu tehnologie VR.

s-ar putea sa-ti placa