Acasa Tehnologie Google a angajat un hacker foarte bine cunoscut

Google a angajat un hacker foarte bine cunoscut

by Dragos Schiopu

Cei de la Google au decis sa faca un acord cu unul dintre cei mai celebri hackeri de la aceasta ora, oferindu-i in schimb un contract foarte bine meritat pentru realizarile sale. Noul angajat este GeoHot, acestia fiind pseudonimul lui venind de la George Hotz.

ios-hackHacker-ul este extrem de bine cotat deoarece este principalul responsabil pentru jailbreak-ul facut pentru iPhone, dar, de asemenea, el sta si in spatele dezactivarii protectiei de pe consolele Play Station.

George Hotz (GeoHot), lucreaza in cadrul Google la un proiect nou, acesta purtand denumirea de Project Zero. Totodata, este de remarcat faptul ca el a mai lucrat pentru Google si in trecut, el fiind recompensat cu nu mai putin de 150.000 de dolari pentru descoperirea unei vulnerabilitati in celebrul browser web, Google Chrome.

Dupa experienta acumulata in ultimii ani, George Hotz, va dezvolta in cadrul Project Zero mai multe puncte cheie, urmand ca la final sa se reduca considerabil numarul celor care au fost victimele unui atac informatic. Pe langa, Google mai doreste sa angajeze si alti experti pentru un asemenea proiect, ei fiind foarte bine indreptati spre imbunatatiriea securitatii in mediul online.

Google priveste cu ochi buni intentia unui hacker „de a le face rau”, ba mai mult, daca acestia reusesc sa gaseasca anumite vulnerabilitati vor fi si premiati de catre prestigioasa companie.

”Ar trebui sa poti folosi internetul fara a avea frica de criminalii cibernetici, sau de diverse programe care exploateaza problemele (exploit-urile) din software, cu scopul de a iti infecta computerul, sa iti fure datele sau sa iti monitorizeze comunicatiile. In atacurile sofisticate observam exploatarea vulnerabilitatilor de tip zero-day, pentru a targeta activistii pentru drepturile umane sau pentru a efectua activitati de spionaj industrial. Acestea trebuie sa se opreasca. Credem ca putem face multe lucruri pozitive pentru a rezolva aceasta problema.” a spus Chris Evans de la Google.

(sursa)

s-ar putea sa-ti placa

2 comentarii

Gogu 23-07-2014 - 23:45

Mi se pare foarte complicat sa fii hacker, dar cine reuseste sa se afirme in acest domeniu chiar are de castigat. Bravo Google pentru initiativa si grija fata de utilizatori.

Sanda 28-07-2014 - 21:39

Google si companiile mari in general angajeaza hackeri insa de foarte putine ori se lauda cu asta 😛

Comentariile sunt inchise.