Acasa Tehnologie Google a anuntat lansarea noii versiuni 5.1 Lollipop, care va rula in curand pe majoritatea dispozitivelor

Google a anuntat lansarea noii versiuni 5.1 Lollipop, care va rula in curand pe majoritatea dispozitivelor

by Dragos Schiopu

Ieri, Google a anuntat ca versiunea Android 5.1 Lollipop va rula in curand pe majoritatea dispozitivelor cu Android. Momentan doar dispozitivele Android One ruleaza versiunea 5.1 Lollipop, care vin preinstalate cu aceasta versiune.

Cei care detin modele diferite fata de dispozitivele Android One, nu mai au mult de asteptat si vor primi si ei update la versiunea 5.1 Lollipop. In cursul acestei luni se va primi update si pe celelalte modele de dispozitive. Dar primele dispozitive care vor rula acesta versiune vor fi dispozitivele Nexus si Google Play Edition, urmand ca si celelalte dispozitive sa ruleze aceasta versiune.

android-lollipop

 

Aceasta versiune aduce imbunatatiri si noi caracteristici de securitate de top si suport pentru multi sim. Actualizarea imbunatateste stabilitatea si performanta dispozitivului dumneavoastra.

Principala imbunatatire adusa de noua versiune este pe partea de securitate. Daca dispozitivul dumneavoastra a fost furat sau l-ati pierdut, acesta ramane blocat pana la conectarea dumneavoastra in contul de Google. O resetare din fabrica nu ofera posibilitatea celui care l-a furat sa il foloseasca, pentru ca trebuie sa se conecteze la contul cu care a fost facuta blocarea impotriva unei eventuale pierderi sau a unui furt. Pentru inceput aceasta imbunatatire va fi disponibila doar pe Nexus 6 si Nexus 9, dar in curand va fi disponibila si pe dispozitivele care vin preinstalate cu Android 5.1 Lollipop.

O alta imbunatatire importanta este permiterea comunicarii prin HD Voice intre 2 dispozitive care ruleaza Android 5.1 Lollipop.

Android 5.1 Lollipop va rezolva problemele cauzate de consumul mare de energie atunci cand dispozitivele erau conectate la Wi-fi, va introduce din nou modul silentios cand va fi redus volumul, memoria Ram va beneficia de o mai buna gestiune, problemele legate de notificari cat si cateva bug-uri minore.

O alta imbunatatire permite conectarea la o retea wi-fi sau a unui dispozitiv Bluetooth fara sa fi nevoit sa intri in alt meniu, totul se poate face din bara Quick Settings.

Momentan Android 5.0 este disponibil pe prea putine dispozitive. Putine dispozitive Samsung ruleaza aceasta versiune, iar LG si Motorola stau cel mai bine la acest capitol.

 

s-ar putea sa-ti placa