Acasa Tehnologie Girls in Tech Romania

Girls in Tech Romania

by Dragos Schiopu

Pe data de 6 noiembrie 2012 s-a lansat site-ul girlsintechromania, o pagina cu parfum de femeie, destinat exclusiv femeilor din Romania care sunt pasionate de tehnologie si lucreaza in acest domeniu. La nivel global reteaua are peste 8500 de membrii de sex feminin, carora li se vor alatura acum si femei din Romania, Bucurestiul fiind al treilea oras european care va intra in aceasta retea.

Girls in Tech este o organizatie globala, care si-a propus si a si reusit sa adune o sumedenie de femei laolalta, intr-un domeniu populat intr-o majoritate covarsitoare de barbati. A fost infiintata de Adriana Gascoigne in San Francisco in 2007 si de atunci si pana acum a reusit sa stranga suficiente membre la nivel global, incat sa devina o forta in domeniul tehnologic, ca si organizatie.

In cadrul evenimentului ce a avut loc la Bucuresti participarea a fost gratuita pentru toate femeile care au solicitat in prealabil acest lucru. Invitata speciala la acest eveniment a fost Irina Anghel,  Secretar General al South Eastern European Private Equity and Venture Capital Association (SEEPEA), Presedinte al Clubului Harvard din Romania si Moldova si una dintre cele mai influente 100 de femei in tehnologie din Europa potrivit clasamentului realizat de Girls in Tech UK. Aceasta a vorbit  deschis in cadrul evenimentelor despre cum si-a ales sa progreseze in domeniul tehnologic si despre avantajele si dezavantajele din acest domeniu. Printre oratorii acestui eveniment s-au mai aflat Raylene Yung (Engineering Manager Facebook), Jessica Gronski (Software Engineer Facebook), Raluca Georgescu (Country Manager Allegro Group, Fondator Raluk.ro si Co-Fondator How to Web), Adelina Peltea (blogger si antreprenor) si Maria Constantinescu (Fondator SlickFlick).

„In calitate de femei active in domeniul tehnologiei ne dorim sa inspiram si sa motivam alte femei sa ni se alature si sa devina parte din aceasta comunitate. Capitolul romanesc al Girls in Tech se va scrie ca urmare a dorintei noastre de a crea si de a sustine o organizatie centrata pe colaborarea dintre femile din tehnologie si promovarea succesului de care se bucura acestea. Suntem onorate ca Romania devine astfel parte a unei retele globale de peste 8500 de membri si ca putem incuraja si sustine tinerele sa aleaga o cariera in acest domeniu”, a declarat Catalina Rusu, Co-Fondator Girls in Tech Romania.

Evenimentul s-a incheiat cu un cocktail aniversar pus la cale de Facebook pentru a clarifica nedumeririle de dupa. Alaturi de Facebook, Vodafone a sponsorizat de asemenea acest eveniment, la care s-au alaturat si cateva zeci de parteneri media.

Noi speram ca vom auzi in viitor de realizari importante venite din partea unor femei cooptate de Girls in Tech, fie ca sunt deja femei de succes in domeniul tehnologic, fie ca sunt boboace.

s-ar putea sa-ti placa