Acasa Tehnologie Galaxy TAB 10.1

Galaxy TAB 10.1

by Dragos Schiopu

Acesta este un dispozitiv demn de un #evoBLOGGER. O tabletă modernă, puternică, cu un sistem de operare deosebit: Android 3.1. Deși mulți spun că smartphone-ul este viitorul, eu cred că nu este așa. În scurt timp smartphone-urile nu vor mai fi la modă. De ce? Pentru că diferența de preț dintre un smartphone și o tabletă a devenit din ce în ce mai mică. Oricine ar da 3000 RON pe un iPhone 4S, care mai are și probleme cu bateria, în loc să dea 2500 RON pe o tabletă Galaxy Tab ar trebui să se gândească mai bine. Tableta are exact aceleași funcții ca și un telefon, iar folosind așa ceva, chiar poți înlocui telefonul total, devenind un adevărat #evoBLOGGER.

 

galaxy tab 1

No voi insista pe caracteristicile hardware, pentru că nu are nimic ieșit din comun din acest punct de vedere: procesor de 1 Ghz, memorie de 16 GB, bluetooth, wi-fi, 3G, ecran de 10 inch, cameră foto etc. Voi vorbi despre ceea ce poți face cu această tabletă.

Tableta este subțire (8.6 mm) și ușoară (565 grame), deci câștigă în fața laptopului, care este greu, masiv și dificil de cărat. Poți utiliza tableta oriunde: în stația de autobuz, în tren, în autobuz, pe stradă, în parc, la coadă la magazin etc. 2 – 0 pentru tabletă.

Ecran cu rezoluție de 1280 x 800, perfect pentru cinefili. Tableta mai câștigă un punct în favoarea smartphone-ului.

Sistemul de operare Android 3, care oferă un ecran de pornire îmbunătățit ce se poate personaliza, afișând e-mail-urile necitite, datele meteo, feed-urile din rețelele sociale etc. Totul într-un singur ecran. Tableta câștigă iar câte un punct împotriva smartphone-ului și a laptop-ului.

Cameră foto frontală, pentru videoconferințe, și în spate, pentru fotografii sau filmare HD. +1 pentru tabletă.

Iar principalul avantaj al tabletei: autonomia imensă. Și aici tableta este în avantaj față de laptop sau smartphone.

galaxy tab 2

Pentru promovarea unui astfel de gadget al viitorului, ieșit din comun, aș folosi metode ieșite din comun: aș organiza în cadrul unor grupuri de tineri (școli, licee, universități) niște competiții. Aș forma câte 3 echipe, fiecare echipă va avea câte un gadget (smartphone, laptop și o tabletă) cu ajutorul căruia va trebui să rezolve anumite task-uri: descărcarea unui videoclip de pe YouTube, descărcarea unui document în format pdf, încărcarea unui fișier audio, realizarea unor fotografii și trimiterea lor prin e-mail, scrierea unui document și printarea lui, descoperirea unui loc ascuns pe o hartă (navigare) etc. Sigur tableta va ieși învingătoare din această competiție, datorită calităților sale deosebite.

Pentru bloggeri, Galaxy Tab are un accesoriu special: o tastatură!

Tastatura-Dock-ECR-K14AWEGSTD-69096.600

Și ca să sprijin afirmația mea, că tableta Galaxy Tab transformă un blogger într-un #evoBLOGGER, o să vă dau un exemplu: Haotik. Nu cred că e cineva din online care să nu îl cunoască. Tableta l-a ajutat să evolueze. Folosește tableta peste tot pe unde se duce (conferințe, prezentări, evenimente) și poate împărtăși cu restul informațiile mult mai ușor. O folosește și pentru a face fotografii, pentru a filma, pentru a telefona. Și cred că este de acord cu afirmația mea, aceea că tableta este mult superioară unui laptop sau unui smartphone.

Galaxy Tab 10.1 poate fi găsită la evoMAG la prețul de 2449 Lei. Tot pe evoMAG pot fi achiziționate diverse pachete, tabletă + husă + tastatură la 2754 lei sau tabletă + docking station + husă la 2656 lei.

 

Articol scris pentru concursul evoBLOGGER.

s-ar putea sa-ti placa