Acasa Tehnologie Fyuse – aplicatia care aduce concurenta pentru Facebook si Instagram

Fyuse – aplicatia care aduce concurenta pentru Facebook si Instagram

by Dragos Schiopu

Sunteti pregatiti pentru o noua aplicatie de socializare care duce fotografierea cu telefonul mobil la urmatorul nivel? Sau poate deja o folositi? Vorbesc de aplicatia Fyuse, de care am aflat chiar astazi.

fyuse 2

Este o aplicatie ce extinde pe mai multe planuri clasica fotografie realizata cu telefonul mobil. Cum? Deschizi aplicatia Fyuse si misti smartphone-ul in jurul obiectului sau personajului pe care doresti sa il fotografiezi, cuprinzand astfel cat mai multe aspecte / unghiuri. Acestea sunt lipite, iar la final ramane o singura fotografie, la rezolutie mare, care poate fi admirata din toate unghiurile surprinse si care, bineinteles, poate fi distribuita pe internet.

Mecanismul poate fi mai bine inteles din clipurile video mai jos.

https://www.youtube.com/watch?v=t2FpsBk_W8w

https://www.youtube.com/watch?v=9rTjaCcwX6o

Interesanta, nu?
Cred ca v-ar starni si mai mult interesul de a o testa daca v-as spune ca cel care a avut ideea aplicatiei este un roman. Radu Rusu are 33 de ani, este din Alba Iulia, a absolvit Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca si lucreaza la aceasta aplicatie de 2 ani. Si nu oriunde, chiar in Silicon Valley, adica in capitala mondiala a IT-ului, unde coordoneaza o echipa de 14 oameni, sub finantarea unui investitor major de la Google.

Daca reuseste sa atraga un public cat mai mare, aplicatia Fyuse ar putea avea ‘soarta’ aplicatiei Instagram: adica un inceput modest, o echipa mica de productie, priza la public si apoi sa fie cumparata de Facebook. Pentru un miliar de dolari ­čÖé

fyuse

Observam ca interfata asta seamana destul de mult cu interfata aplicatiei Instagram.

Am incercat sa imi instalez si eu aplicatia, eram curioasa sa o testez, insa nu este compatibila cu telefonul meu, HTC Desire X (inca un semn ca ar trebui sa imi schimb mai repede telefonul). Este necesar un telefon cu sistem de operare Android, versiune minima 4.3.

Daca va incadrati in aceasta cerinta, aplicatia Fyuse pentru Android se gaseste la adresa de aici.
Cerinta pentru smartphone cu IOS este un sistem de operare versiune minim 7.0. Fyuse pentru IOS se poate descarca de aici.

In Windows Store nu am gasit-o. Posibil sa nu existe inca o versiune pentru telefone cu sistem de operare Windows Mobile.

s-ar putea sa-ti placa

3 comentarii

Daniela Ionela Iorga 09-02-2015 - 22:02

­čÖü din pacate telefonul meu nu e compatibil cu aplicatia,aflasem de la tv despre ea si eram curioasa sa o testez! e super interesanta!

Dragos Schiopu 11-02-2015 - 18:25

Daca am timp, o testez eu. Si daca nu uit in primul rand.

Florentina 11-02-2015 - 22:19

Trebuie sa ai un telefon cu sistem de operare Android minim 4.3 ca sa o poti instala. Eu am testat-o pe un Sony Z1, e simpatica dar nu as putea spune impresionanta. Practic faci fotografia din mai multe unghiuri si apoi o poti vedea doar in aplicatia Fyuse daca misti telefonul. Nu poti distribui fotografia „miscatoare”cu altcineva pentru ca doar in aplicatia Fyuse ii vezi efectele. Adica daca ii dai share pe Facebook, e o fotografie obisnuita.

Comentariile sunt inchise.