Acasa Tehnologie Quell, dispozitivul care iti amelioreaza durerea

Quell, dispozitivul care iti amelioreaza durerea

by Dragos Schiopu

Tehnologia se dezvolta mai repede decat ne imaginam si se pare ca suntem contemporani cu o epoca extraordinara. Am ajuns in punctul in care un simplu gadget iti diminueaza durerea. Prezentat la cel mai important eveniment dedicat tehnologiei, CES 2015, dispozitivul Quell iti amelioreaza o mare parte a durerilor prin intermediul tehnologiei.
featured-Quell
Majoritatea oamenilor apeleaza la medicamente clasice, precum aspirina, ibuprofen, algocalmin sau nurofen, pentru a-si ajuta corpul sa lupte impotriva unei dureri. Ceea ce nu stiu multi este ca aceste medicamente pot avea un efect nociv asupra organismului daca sunt luate prea des, dand dependenta si chiar afectand anumite functii ale corpului. Cred ca ne amintim cu totii scandalul care s-a produs atunci cand Ministerul Sanatatii a anuntat ca nu vom mai putea achizitiona medicamente care contin ibuprofen fara o reteta de la medicul de familie. Insa acum avem o solutie, cel putin asta afirma cu vehementa creatorii dispozitivului Quell.

Quell este un gadget care functioneaza pe baza unei tehnologii care transmite impulsuri electrice periodice la anumiti nervi din corp, cu scopul de a ameliora durerea. Dispozitivul, care este asemanator unei benzi, se ataseaza in partea superioara a gambei, sub genunchi. Nervii senzoriali care sunt stimulati de Quell trimit impulsuri neuronale la creier, iar apoi acesta declanseaza eliberarea de opioide endogene, in vederea autoreglarii perceptiei senzatiilor dureroase. Astfel, folosindu-se de aceasta tehnologie, Quell te ajuta sa scapi de durerea de spate, spre exemplu. Simplu si rapid, fara prescriptie medicala.
quell2
Quell este mult mai scump decat restul dispozitivelor asemanatoare, aflate deja pe piata, dar producatorul sau NeuroMetrix, o companie de ingrijire a sanatatii, care dezvolta o tehnologia medicala inovativa, accesibila tuturor prin intermediu gadgeturilor purtabile, spera sa inregistreze un numar de vanzari direct proportional cu investitiile pe care le-au facut pana acum. De asemenea, cei de la NeuroMetrix isi doresc ca oamenii sa constientizeze performantele de care este capabil Quell, iar conform celor care l-au testat la CES 2015, acest gadget nu este o pacaleala si chiar face ceea ce spune.
quell
Quell este proiectat pentru astfel incat sa poate fi folosit 24 de ore. Bateria dispozitivului este reincarcabila si dureaza pana la peste 40 de ore. Trebuie mentionat faptul ca gadgetul reduce automat intensitatea impulsurilor electrice cu pana la 80% in timpul orelor de somn, prin urmare Quell nu-ti va afecta in niciun fel somnul. In ceea ce priveste design-ul, Quell este subtire si poate fi purtat pe sub haine, fiind asemanator cu o banda obisnuita de sport.
quelllead
Dispozitivul vine impreuna cu o aplicatie proprie, special realizata. Pentru a intra in posesia unui astfel de gadget, trebuie sa scoti din buzunar in jur de 250 de dolari, adica aproximativ 750 RON. Din cauza faptului ca fiecare organism reactioneaza intr-un mod diferit, NeuroMetrix isi asuma faptul ca Quell nu va fi la fel de eficient pentru toata lumea si, din acest motiv, daca esti nemultumit, il poti returna in termen de 60 de zile si vei primi banii inapoi. Consider ca acest dispozitiv este o adevarata inovatie in domeniul tehnologiei si ne arata (din nou) cum medicina este influentata intr-un mod pozitiv de gadgeturi.

Poti afla mai multe detalii si poti face o precomanda de aici.

s-ar putea sa-ti placa