Acasa Tehnologie MWC 2015: Ford a prezentat bicicleta viitorului

MWC 2015: Ford a prezentat bicicleta viitorului

by Dragos Schiopu

La evenimentul de la Barcelona tot mai multe companii se straduiesc sa lanseze unele dintre cele mai interesante produse IT din lume. Cu toate ca telefoanele celor de la Samsung si HTC au captat intreaga atentie a publicului, cei de la FORD au vrut sa iasa in evidenta prezentand bicicleta viitorului. La standul celor de la Ford vizitatorii au putut sa admire doua dintre prototipurile bicicletelor inteligente ce urmeaza a fi lansate in anii viitori. Printre multe alte caracteristici speciale bicicleta beneficiaza de conectivitate la o aplicatie de mobil avand numerosi senzori cu ajutorul carora bicicleta va putea fi monitorizata in trafic. Odata ce bicicleta isi semnalizeaza intentia de a vira intr-o alta directie, sistemul il va avertiza pe biciclist in legatura cu eventualele pericole ce sunt in apropierea acestuia.

2

Motorul electric poate fi modificat in functie de puls, conform spuselor acestora. Motorul electric desi nu ar trebui se fie pe o bicicleta standard, a fost introdus intocmai pentru a oferi un ajutor in plus pentru situatiile foarte importante. Motorul electric poate fi folosit in paralel cu efortul fizic al biciclistului cat si pe liber. Sistemul acestora beneficiaza si de un releu cu ajutorul caruia bicicleta se poate incarca atunci cand se depunde efort fizic in actionarea miscarii cu ajutorul pedalelor.

3

Cei ce vor sa beneficieze la maxim de randamentul unei astfel de biciclete ar trebui sa stie ca cei de la Ford incurajeaza enorm de mult miscarea, adaugand motorul electric doar pentru situatiile in care efortul fizic a fost prea mare iar biciclistul nu mai are putere sa pedaleze in continuare. Conceptul in sine este destul de interesant, pe piata fiind deja cateva astfel de dispozitive de la alte companii dar din pacate nu la fel de bune. Majoritatea bicicletelor electrice ce sunt acum pe piata beneficiaza de un sistem destul de complex din punct de vedere al modului de functionare al motorului electric cat si de o autonomie destul de scazuta. Pretul pentru o astfel de bicicleta ar fi enorm, iar pana cand tehnologia va mai evolua intratat de mult incat piesele sa se ieftineasca vor mai trece cativa ani.

s-ar putea sa-ti placa