Acasa Tehnologie FirefoxOS vine de la ZTE

FirefoxOS vine de la ZTE

by Dragos Schiopu

FirefoxOS este sistemul de operare destinat smartphonurilor creat de dezvoltatorii celebrului browser cu acelasi nume. Inca nu a fost lansat oficial, el fiind inca in stare de dezvoltare.

example-appsSe pare totusi ca in acest an sistemul de operare de la Mozilla isi va face simtita prezenta pe piata. Producatori precum Samsung si-au anuntat intentia de a realiza un smartphone cu acest OS. Surpriza vine de la ZTE care nu se lasa mai jos si promite un telefon ce va fi lansat in Europa cu FirefoxOS.

De altfel, de cand a aparut Android, celebrul sistem de operare de la Google,  piata a cunoscut o schimbare majora, telefoanele devenind niste smartphonuri in adevaratul sens al cuvantului. Va mai amintiti cand Nokia domina piata cu Symbian? Atunci nu erau mai mult de 3 sisteme de operare pentru mobil. Acum pe piata sunt atat de mult incat nu prea mai stii ce sa alegi. Bineinteles, Android si iOS domina piata, dar asta nu inseamna ca nu exista si altele precum Windows Phone 8, MeeGo, Blackberry OS, etc.

Daca doriti sa vedeti cum este FirefoxOS aveti posibilitatea sa il testati. Este foarte simplu, nu trebuie decat sa folositi Mozilla Firefox si sa va instalati un addon. Aveti posibilitatea sa testati FirefoxOS chiar din browser, fara sa mai instalati alte programe care ocupa spatiu.

Mai multe detalii despre emulatorul pentru FirefoxOS gasiti aici.

Un scurt videoclip in care se arata cum putei instala FirefoxOS in browserul vostru(doar Mozilla).

 

s-ar putea sa-ti placa