Acasa Tehnologie Firefox ajunge la 67 de milioane de download-uri in doar 2 saptamani

Firefox ajunge la 67 de milioane de download-uri in doar 2 saptamani

by Dragos Schiopu

Mozilla Firefox 4 a reusit o performanta unica. Browser-ul a ajuns la 67 de milioane de donwload-uri, insa numaratoarea nu se opreste aici.

In doar doua saptamani de la lansare, Firefox 4 reuseste sa bata recordul stabilit de Microsoft cu noul lor browser, intenet Explorer 9. Acest record era de 2.3 milioane de donwload-uri in doar primele 24 de ore de dupa lansarea oficiala.

Recordul stabilit de IE 9 este spulberat odata cu anuntul celor de la Mozilla care arata ca browser-ul lor a inregistrat de 4 ori mai multe download-uri, in aceeasi perioada te imp ajungand la 10 milioane.

Chiar si dupa o saptamana de la lansare Firefox 4 se bucura de o cerere crescuta. Contarizatorul de download-uri pus la dispozitie de companie indica in acea perioada aprox. 2000 de descarcari pe minut.

Avand in vedere ca aproape jumatate dintre PC-urile existente in lume functioneaza cu Windows XP, un sistem de operare ce a fost renegat de Microsoft si nu suporta IE 9, Mozilla are un avantaj important datorita compatibilitatii sale cu sistemul de operare

Astfel aceasta decizie “neinspirata” luata de Microsoft a dat castig de cauza celor de la Mozilla.

 

s-ar putea sa-ti placa

4 comentarii

Petre Danutz 08-04-2011 - 21:03

nu ma mira …. firefox va ramane un browser cu o cota de piata uriasa…. si eu tot firefox folosesc dar am versiunea 3.6 pt ca am un calculator cam ”lent”.

Vlad Petre 08-04-2011 - 21:04

ai putea incerca sal instalezi.este foarte bine optimizat.nu cere cine stie ce resurse

Petre Danutz 08-04-2011 - 21:16

vlade ti-am urmat sfatul si se pare ca acesta versiune este mult mult mai rapida decat 3.6 :D:D:D:D:D:D:D si acest lucru il poti vedea pe un calculator cu 512ram de 200mhz.!!!!!!!!:D:D:D:D gg firefox.. se pare ca a inteles si mozila ca viteza face diferenta… se deskide mai repede decat chrome la mn:)) n-as fi crezut daca nu instalam…

Vlad Petre 08-04-2011 - 21:18

nu stiu daca este peste chrome..dar este cel putin la acelasi nivel.

Comentariile sunt inchise.