Acasa Tehnologie Figurine 3D cu Shapify

Figurine 3D cu Shapify

by Dragos Schiopu

shapyiiiiCei de la Arctec au lansat un nou serviciu prin intermediul caruia iti poti crea propria figurina 3D si anume Shapify.

Arctec sunt cunoscuti datorita faptului ca realizeaza scanere 3D pentru clientii industriali. Noul serviciu a fost cu siguranta lansat cu scopul de a aduce un mic zambet pe chipul oamenilor. Shapify este grozav datorita faptului ca oricine isi poate crea cu ajutorul acestuia o figurina 3D la scara redusa care va semana cu persoana scanata destul de bine.

Sistemul acesta utilizeaza senzorul Kinect si functioneaza atat cu Kinect pentru Windows, cat si cu Kinect pentru Xbox 360. Datorita acestuia iti poti scana intregul corp folosind PC-ul sau Mac-ul, urmand ca sa fie printat in asa fel incat sa semene cat mai bine cu persoana reala, desigur ca la dimensiuni mai mici,

Bineinteles ca acest serviciu nu este disponibil inca in tara noastra, momentan fiind disponibil doar in Canada si SUA, dar se pare ca se lucreaza si la acest aspect, urmand ca in viitor sa poata fi utilizat si de oameni din alte tari,

Dupa ce ai terminat cu scanatul Shapify, iti da posibilitatea de a descarca ceea ce ai scanat pentru a transforma in model 3D folosind propria imprimanta 3D, sau pur si simplu sa comanzi figurina la un pret de 59 dolari, cei drept este destul de mult pentru o figurina cu propriul corp, insa pentru cei interesati banii nu constituie un impediment.

Shapify are si unele mici imperfectiuni datorita problemelor de lumina, astfel incat unele detalii ar putea sa nu fie scanate. Avand in vedere faptul ca acest serviciu nu foloseste un sistem de o performanta extraordinara, precum o face Twinkind, lipsa unor detalii poate fi trecuta cu vederea. Twinkind realizeaza cele mai realistice figurine 3D si surprinde cele mai mici detalii, dar la un pret mult mai mare ca Shapify.

s-ar putea sa-ti placa