Acasa Computere Fereste-te de unele actualizari din Windows

Fereste-te de unele actualizari din Windows

by Dragos Schiopu

7484.Restart-warning_01455B5B

In zilele noastre orice computer/laptop vine din fabrica cu Windows 8/Windows 8.1 preinstalat, dar niciodata nu ne-am gandit si de ce. Sunt multe cauze pentru acest fapt, in special promovarea si manipularea populatiei. Cei de la Microsoft au o strategie bine definita care ne face sa credem ca ultimele lor sisteme de operare sunt cele mai bune, cu toate ca se poate dovedi cu usurinta si contrariul acestora. Sistemul cu siguranta este activat cel putin pentru o perioada de 30 de zile, timp in care cei de la Microsoft au oportunitatea sa ne convinga sa il cumparam.

Update-urile sunt bune, nu toate dar unele chiar ajuta la mentinerea unei vieti mai indelungate a sistemului de operare, a protejarii impotriva hackerilor si altor buguri pe care firma producatoare nu a fost in stare sa le rezolve la momentul in care s-a lansat. Spre puterea exemplului sunt unele update-uri care instaleaza versiuni mai vechi de drivere pentru componentele hardware, sunt verificate anumite lucruri din activitatea pe care ai facut-o pe calculator fara permisiunea ta. De cele mai multe ori, in urma unor update-uri care nu au fost intocmai eligibile cu componentele hardware s-a produs bine cunoscuta eroare Blue Screen.

Incearca sa intri in Windows Update din Control Panel si sa modifici asa cum crezi ca e mai bine, sa le oferi accesul celor de la Microsoft sa updateze doar anumite soft-uri si anumite lucruri pe care le detine sistemul de operare. Nu ai vrea sa te trezesti intr-o buna zi cu sistemul stricat, sa nu mai poata fi recuperat nici prin SAFE MODE.

Personal am patit de multe ori ca Windows-ul sa isi faca update iar driverele mele sa nu mai functioneze, am primit chiar si Blue Screen doar pentru ca am lasat sistemul sa imi dea update la driverul pentru placa audio.

Intocmai de aceea recomandam tuturor celor ce detin un sistem de operare ceva mai nou sa configureze modulul de update asa cum trebuie, sa scoata ceea ce nu ii este necesar si sa il faca dupa bunul plac.

s-ar putea sa-ti placa