Acasa Tehnologie Facebook intentioneaza sa lanseze drone pentru a oferi oamenilor posibilitatea unei conectari la internet in zonele subdezvoltate

Facebook intentioneaza sa lanseze drone pentru a oferi oamenilor posibilitatea unei conectari la internet in zonele subdezvoltate

by Dragos Schiopu

Facebook isi propune ca in urmatorii ani sa lanseze drone cu posibilitatea raspandirii unei conectiuni la internet. Acest sistem va avea la baza si o conectare wifi care va permite tuturor utilizatorilor sa acceseze reteaua de internet a lui Zuckerberg in mod gratuit.Fondatorul a confirmat faptul ca dronele pe care le va lansa compania Facebook in urmatorii ani vor putea transmite internet de mare viteza in toate partile globului.

Google nu se lasa mai prejos fata de concurenta si de curand a anunta ca va implementa un sistem de ditributie a internetului cu ajutorul baloanelor cu aer cald.

Facebook a intentionat  sa cumpere compania de drone Titan Aerospace dar intre timp au gasit o solutie mai buna mult mai apropiata de cerintele lor. Compania pe care Zuckerberg o are ca tinta principala in urmatorul sau proiect se numeste Ascenta care este bazata pe tehnologia aerospatiala din Somerset, Marea Britanie. Acest fapt a fost facut public intr-o scrisoare deschisa si postata pe site-ul oficial Ascenta, anuntand astfel parteneriatul cu Facebook pentru construirea unor vehicule cu rezistenta mare la altitudini inalte.

Dronele urmeaza sa aiba panouri solare pe aripi oferindule energia necesara functionarii zilnice direct de la soare si incarcanduse simultan pentru a rezista la altudinea de 20.000m pe timp de seara, astfel datorita altitudinii dronele vor putea rezista mai usor la conditii meteo nefavorabile.

s-ar putea sa-ti placa

2 comentarii

Petre Dănuţ Andrei 02-04-2014 - 13:04

din pacate facebook va colecta si date de la smartphone-uri prin aceste drone.

Comentariile sunt inchise.