Acasa Tehnologie Facebook are grija de securitatea utilizatorilor

Facebook are grija de securitatea utilizatorilor

by Dragos Schiopu

Cei de la Facebook au dezvaluit ieri ca au adaugat posibilitatea de a descarca un soft gratuit de tipul anti-malware, soft gandit special pentru a putea fi descarcat de persoanele care sunt abuzate de acest virus. In conformitate cu acest lucru, atunci cand Facebook detecteaza urmele acestuia iti va oferi posibilitatea sa iti cureti intreg sistemul

o.184684Serviciul este furnizat de catre F-Secure si Trend Micro, iar algoritmul Facebook va recomanda unul dintre cele doua, selectia facandu-se dupa gradul si tipul virusului de tip malware care este depistat.

Cum functioneaza?

Utilizatorii care au probleme vor primi o notificare pop-up cu unul din produsele mentionate mai sus. Daca utilizatorul a ajuns la concluzia ca problema pe care o are este destul de mare, atunci poate apasa pe butonul de descarcate, urmand ca mai apoi aplicatia sa se instaleze. Dupa ce aplicatia va fi instalata, aceasta va incepe automat sa scaneze intreg sistemul, urmand ca mai apoi sa primiti o notificare tot din partea celor de la Facebook. Partea cea mai interesanta din toata operatiunea este ca atunci cand intreg procesul s-a terminat, software-ul se va dezinstala singur.

Totusi, din moment ce programul nu este tinut in premanenta, exista posibilitatea ca intreg computerul sa se viruseze din nou, sa nu mai ramana la fel de curat si sigur ca dupa actiunea programului propriu-zis. Insa Facebook nu a dat niste date prea concrete, nu se stie inca sigur cu ce fel de sisteme este compatibil, dar nici ce dispozitive sunt acceptate

Din punctul meu de vedere este o initiativa excelenta care vine in ajutorul multor persoane. In acest fel vor avea ocazia sa descarce un program sigur, nu orice instrument pe care il gasesc liber pe internet.

Totodata, este bine de stiut ca intreaga operatiune nu este „de unica folosinta”, daca Facebook detecteaza din nou ca aveti probleme la logare, atunci va va recomanda din nou unul din cele doua programe.

s-ar putea sa-ti placa

1 comentariu

Damian 27-05-2014 - 15:05

Ideal ar fi un Kaspersky Internet Security sau NOD, dar bineinteles costa cam 200 ron anual/pc, dar ofera o protectie superioara oricarul AV free. Mai nou KIS e multidevice:)

Comentariile sunt inchise.