Acasa Tehnologie Cat de curand vom putea trimite mirosuri prin SMS

Cat de curand vom putea trimite mirosuri prin SMS

by Dragos Schiopu

Un om de stiinta, pe numele lui David Edwards a explicat ca marile firme care sunt prezente in Silicon Valley au un interes tot mai mare sa schimbe comunicarea pe care o facem in acest moment la nivel global.

CoffeeFeat-786x305Pentru acest lucru se cauta tot mai mult sa se aduca la viata conceptele care pentru foarte multi sceptici raman doar ceva de domeniul SF. Totusi, exista un dispozitiv, oPhone care are o forma cilindrica si genereaza semnale aromatice foarte complexe, sunt foarte rapide, iar vaporii emisi sunt receptionati imediat de catre caile noastre nazale. Pentru a intelege mai bine cum lucreaza dispozitivul, ne este dat ca exemplu telefonul, cum acesta este capabil sa transmita semnale audio, asa este posibil si ca oPhone sa trimita semnale mai „mirositoare”.

Dispozitivul functioneaza intr-un mod foarte asemanator cu tehnologia care este prezenta deja in aerosolii medicali, aceasta tehnologie fiind inventata la sfarsitul anilor 1990, facand din David Edwards, cel mentionat mai sus un om cu o avere de invidiat.

Momentan dispozitivul va fi compatibil doar pentru dispozitivele cu iOS, insa pe viitor este posibil sa se extinda si pe Android. Aplicatia care va comunica cu gadgetul se numeste oSnap, iar ea va putea fi descarcata incepand cu data de 17 iunie din Apple Store.

Pana in acest moment oPhone dispune de 32 de mirosuri originale. Asta inseamna ca utilizatorii vor putea combina mirosurile disponibile, iar de aici rezulta ca exista aproximativ 300.000 de combinatii posibile pana in acest moment.

Ceea ce este de remarcat la dispozitivul nostru este ca poate fi folosit si pentru alte lucruri. Spre exemplu, putem face o fotografie in natura, iar mai apoi vom putea adauga unul sau mai multe mirosuri care sa ne readuca cu gandul la ziua respectiva.

Cei care doresc sa contribuie la experiment pot comanda produsul cu 149 de euro, fiind o reducere de la 199 de euro, pretul cu care se va vinde in mod oficial. Totodata, cei care doresc sa viziteze laboratorul inventatorului au ocazia sa o faca in perioada 19-31 iunie, avand chiar ocazia sa vada cum functioneaza oPhone.

s-ar putea sa-ti placa