Acasa Tehnologie Facebook Global Government Requests Report

Facebook Global Government Requests Report

by Dragos Schiopu

Facebook a publicat primul sau raport ”Global Government Requests Report” detaliind numarul cererilor primite din partea guvernelor pentru furnizarea de acces a datelor personale ale utilizatorilor si pentru a convinge lumea ca  “transparency and trust are core values” (”transparenta si increderea sunt valori de baza”). In total au fost efectuate 25,607 de cereri cu privire la  37,954 de conturi.

Facebook Government transparency

Cele mai multe cereri au venit din partea S.U.A, cum era de asteptat. Astfel, America a initiat intre 11,000-12.000 de cereri in urma carora au fost furnizate date despre 21,000 de utilizatori ( 50% din numarul total de cereri si date primite). Facebook a onorat doar 79% din cereri ( asa spun ei ). O alta tara care are numeroase cereri este India cu un numar de 3200 de solicitari. Atle tari si numarul de cereri: Marea Britanie aproximativ 2000, Germania aproximativ 1900, Italia aproximativ 1700 si Franta cu 1547 cereri.

Facebook Government transparency 2

La polul opus sta Romania care a emis doar 16 cereri cu privire la 36 de conturi de facebook, cereri care au fost onorate in proportie de 63%. O surpriza vine din partea Rusiei care are doar o cerere si care nu a fost onorata de Facebook. Desigur, in Rusia cea mai mare retea de socializare este VKontakte si asta poate explica de ce nu ao fost prea multe solicitari.

s-ar putea sa-ti placa