Acasa Tehnologie Facebook doreste sa cumpere Titan Aerospace

Facebook doreste sa cumpere Titan Aerospace

by Dragos Schiopu

s50_desertbrown_4k_1920-1377070558879Cei de la Facebook impreuna cu multe alte companii sunt printre cei care doresc sa sustina cat mai mult proiectul Internet.org, acesta avand rolul de a putea sa aduca conectivitate la internet celor 5 miliarde de oameni care nu dispun de acest serviciu pana in prezent.

Asa ca, pentru a face acest lucru cat mai repede cei de la Facebook si-au exprimat intr-o oarecare masura dorinta de a achizitiona Titan Aerospace, o companie care produce drone functionale pe energie solara, acestea avand marele avantaj ca pot survola deasupra noastra pana la 5 ani.

Dupa mai multe relatari se pare ca Facebook doreste sa trimita pe cer pana la 11000 de astfel de aparate de zbor fara pilot. Pana in acest moment se stie faptul ca acestia sunt foarte interesati de un model mai iesit din comun, acesta este denumit „Solara 60”, drona fiind formata din materiale speciale care ii vor permite sa pastreze o altitudine constanta de 20000m. In primul rand, aceste drone se vor indrepta spre Africa, urmand ca mai apoi sa treaca si prin alte regiuni care nu sunt inca familiarizate cu tainele internetului.

Mai multe despre modelul „Solara 60” puteti vedea in videoclipul de mai jos, dupa cum este explicat rezulta ca aceste drone fac aproximativ acelasi lucru ca niste sateliti orbitali, avantajul lor fiind determinat de faptul ca au un pret mult mai redus. Totodata, aceste drone pot face si alte lucruri importante pe langa trimiterea de semnal WiFi, pot de asemenea sa monitorizeze vremea, servicii de comunicare sau chiar imagini cu planeta noastra.

Modelul „Solara 60” poate fi lansat chiar si pe timp de noapte folosind puterea de la acumulatorii din dotare, urmand ca mai apoi la rasarirea Soarelui sa se incarce.

Ramane totusi de vazut daca acest zvon va avea un final, din informatiile pe care le am pana in acest moment se vorbeste ca Facebook ar acorda 60 milioane de dolari pentru compania Titan Aerospace. Totusi, daca Facebook chiar va cumpara aceste aparate de zbor, s-ar putea sa ii intreaca pe cei de la Google care au anuntat acum o buna perioada de timp baloanele lor care vor trimite semnal WiFi.

s-ar putea sa-ti placa