Acasa Tehnologie Facebook cumpara WhatsApp

Facebook cumpara WhatsApp

by Dragos Schiopu

WhatsAppCu siguranta acesta este stirea zilei. Afacerea se va face in curand, urmand ca mai apoi Facebook sa plateasca o suma colosala pentru WhatsApp, nu mai putin de 16 miliarde de dolari.

Cu toate acestea, potrivit unei declaratii a lui Jan Koum, CEO la WhatsApp, dupa achizitionarea acestui serviciu de catre Facebook nimic nu se va schimba pentru un utilizator normal.

Tot Koum a mai declarat ca aceasta decizie va ajuta foarte mult dezvoltarea pe un termen mai lung al acestei aplicatii, facand din ea un serviciu practic si la moda pentru foarte multi tineri.

Aplicatia aceasta a ajuns foarte repede la sufletul a milioane de utilizatori de pe tot globul, realizata de doi baieti in Silicon Valley aceasta a avut un succes desavarsit. Este utilizata de mai bine de 450 milioane de persoane lunar, si de 320 milioane chiar in fiecare zi, din spusele dezvoltatorilor aceste cifre cresc de la o zi la alta.

Cu siguranta aceasta miscare a celor de la Facebook este una buna, mai ales ca WhatsApp de ceva timp concura in mod direct cu aplicatia acestora de mesagerie.

Ramane totusi de vazut in ce fel a afecta tranzitia aplicatia WhatsApp, chiar daca Jan Koum a declarat ca nu se va schimba nimic ma indoiesc ca acest lucru ar putea fi adevarat. Aceasta suma este foarte mare si ar parea foarte ciudat ca Facebook sa nu aduca nici macar cea mai mica modificare. Totodata, daca aduc modificari, fie ele cat de mici, s-ar putea sa isi piarda din utilizatori, tot mai multe persoane parca s-au saturat de Facebook si nu mai doresc sa aiba legatura cu cea mai bine dezvoltata retea de socializare.

Ramane totusi sa asteptam pana ce se pun toate lucrurile la locul lor, dar totodata, asteptam si o declaratie a lui Mark Zuckerberg.

s-ar putea sa-ti placa

2 comentarii

daniel 20-02-2014 - 09:25

inca un motiv in plus sa imi inchid what’s up-ul…
facebook n-am deci…

Comentariile sunt inchise.