Acasa Diverse Fa cunostinta cu pantofii spatiali din „bucati de meteoriti”

Fa cunostinta cu pantofii spatiali din „bucati de meteoriti”

by Dragos Schiopu

Tehnologia a ajuns la un nivel la care nimic nu mai pare imposibil. Inteligenta artificiala si-a facut loc si in domeniul imbracamintii. Drept urmare, in ultima perioada, am fost martorii lansarii unor haine inteligente, ba chiar si a unor bijuterii desavarsite. Ei bine, se pare ca acum putem face cunostinta si cu o pereche de pantofi iesiti din comun, care au fost creati exclusiv cu ajutorul tehnologiei.
shoefloat2
Inspirati fiind de aterizare sondei spatiale Rosetta pe cometa 67P/Churyumov-Gerasimenko(n.n. Sonda spatiala Rosetta a fost lansata in 2004 de catre Agentia Spatiala Europeana, iar la 6 august 2014 aceasta a ajuns la cometa 67P/Ciuriumov-Gherasimenko – destinatia finala a misiunii – devenind astfel primul obiect artificial care orbiteaza in jurul unei comete), echipa de la Studio Swine, formata din arhitectul Asuza Murakami si artistul Alexander Groves, au proiectat o pereche de pantofi modelati dupa meteoriti reali.

Pentru realizarea acestei perechi de pantofi, cei doi au beneficiat de ajutorul Muzeului de Istorie Naturala din Londra, unde este gazduita una dintre cele mai mari colectii de meteoriti din lume. Acolo, au folosit scanerea 3D pentru a copia modele ale unora dintre meteoriti. Acele scanari au constituit baza designului perechii de pantofi.
3d
Pantofii sunt construiti din spuma de aluminiu si sunt captusiti cu piele italiana moale. „Spuma este 90% aer, asadar usoara, dar impozanta si extrem de eficienta atunci cand vine vorba de crearea de volum cu un material foarte usor, fapt ce a conferit pantofilor aspectul de pietre mari care plutesc in spatiu”, au declarat cei de la Studio Swine.
Petr+Krejci_Photography_341A9715
Daca iti doresti si tu o astfel de pereche de pantofi, tot ce trebuie sa faci este sa zbori pana la Londra, sa mergi la Muzeul de Istorie Naturala, sa scanezi unii meteoriti, apoi sa te intorci acasa si sa incepi sa iti proiectezi singura pantofii. Lasand gluma la o parte, trebuie mentionat faptul ca acest proiect a fost unic, creat special pentru Microsoft, cu scopul de a promova noul Surface Pro 3. Prin urmare, din pacate, exista doar o singura pereche de pantofi de acest gen in intreaga lume.

Mai multe fotografii cu acesti minunati pantofi poti vizualiza aici.

s-ar putea sa-ti placa