Acasa Tehnologie Windows Phone a depasit iOS in Romania

Windows Phone a depasit iOS in Romania

by Dragos Schiopu

Windows Phone a inceput sa acapareze treptat piata telefoanelor mobile depasind iOS in mai multe tari europene. La finalul anului trecut Katar World Panel arata ca cei mai multi simpatizanti ai platformei Windows Phone sunt europenii.

android ios windows phone

Acum GfK ne arata ca nici in Romania situatia nu este foarte diferita. Mai mult decat atat, Bogdan Lerescu de la Vodafone a confirmat ca platforma Windows Phone a avut numai de castigat in anul 2013. Telefoanele cu sistemul de operare de la Microsoft s-au vandut de patru ori mai bine decat in 2012. Astfel, telefoanele cu Windows Phone au reprezentat mai mult de 10 procente din totalul vanzarilor anul trecut.

Windows Phone nu se poate pune insa cu sistemul de operare al celor de la Google, Android, care are cam 80% cota de piata. Succesul Windows Phone de anul trecut a venit odata cu Nokia Lumia 520, un terminal foarte apreciat de catre toti utilizatorii fiind foarte ieftin si foarte bun. In timp ce telefoanele cu Android ieftine de pe piata erau dotate cu versiuni mai vechi al sistemului de operare de la Google, utilizatorii au putut sa cumpere un telefon accesibil si destul de performant, Lumia 520 asigurand vanzari bune pentru Windows Phone cat si pentru compania finlandeza Nokia care nu sta prea bine cu vanzarile de terminale.

s-ar putea sa-ti placa